Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dikeulaks pēc Eiropas čempionāta grupu izlozes vairāk domā par savu komandu

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Georgs Dikeulaks pēc sestdien Lodzā notikušās 2011. gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra grupu izlozes vairāk domāja par savu komandu, nevis ielozēto pretinieču plusiem un mīnusiem.

Gandrīz visas komandas EČ finālturnīrā ir vienlīdz spēcīgas, tādēļ pirms izlozes Dikeulakam nebija īpašu vēlmju saņemt Latvijas izlasei kādas noteiktas pretinieces. Dikeulaks sarunā ar žurnālistiem atzina, ka ir zināma ironija apstāklī, ka viņam kā grieķim būs jāvada Latvijas izlase spēlē pret pašam labi zināmo Grieķijas valstsvienību.

EČ finālturnīra grupu izlozes rezultātu dēļ Latvijas izlasei pamainīsies gatavošanās plāns, jo nāksies atcelt vairākas iecerētās pārbaudes spēles, teica Dikeulaks. Tā kā Latvija nonāca vienā grupā ar Franciju un Grieķiju, pārbaudes spēles ar šīm komandām praktiski vairs nav iespējamas.

Dikeulaks tic Latvijas izlases augstajam kvalitātes līmenim, un viņš sagaida, ka komanda izrādīs cienīgu pretestību pat Eiropas čempionēm francūzietēm. Arī pret Grieķiju un Horvātiju ir pamats no Lavijas basketbolistēm sagaidīt labu spēli, uzskata treneris.

"Es ne no viena nebaidos," gatavību cīnīties pret jebkuru sāncensi apliecināja Dikeulaks. "Es tiešām ticu mūsu komandai un tās kvalitātei," viņš piebilda.

Dikeulaks pastāstīja, ka ir informēts par Latvijas pretinieču izlašu sastāviem, un sāncenšu iespējas viņam nav noslēpums. Piemēram, Grieķijas valstsvienību varētu pastiprināt divas spēlētājas no ASV. Savukārt par Eiropas čempionvienību Franciju vēl nav zināms, vai uz Poliju tā sūtīs aptuveni to sastāvu, kas 2009.gadā uzvarēja EČ Rīgā, vai to, kas šogad guva 6.vietu pasaules čempionātā, teica Dikeulaks. Abas Francijas komandas ir diezgan atšķirīgas, viņš piemetināja.

Horvātijas valstsvienību Dikeulaks paslavēja par ļoti labo sniegumu EČ kvalifikācijas turnīrā. Tā kā Latvijas izlasei horvātietes ir mazāk zināms pretinieks, par Balkānu komandu Dikeulaks gatavojas tuvākajā laikā ievākt papildu informāciju.

Dikeulaks ir pārliecināts, ka EČ finālturnīra grupas izlozes rezultāti neietekmēs Latvijas izlases gatavošanās sistēmu. Latvijas izlasei, pirmkārt, jābūt komandai ar savu rokrakstu un ticību sev, teica treneris. Vairāk viņš bažījas, vai uz EČ finālturnīru izdosies nokomplektēt valstsvienību spēcīgākajā sastāvā, vai tajā nebūs robu spēlētāju savainojumu dēļ.

"Visvairāk jādomā par mūsu komandu [Latvijas valstsvienību]," uzsvēra Dikeulaks.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlasei 2011. gada EČ finālturnīrā Polijā pirmajā kārtā D grupā Katovicē būs jāspēlē ar Franciju, Grieķiju un Horvātiju.

Katovicē spēlēs arī C grupas komandas, bet A un B grupas priekšsacīkšu kārtu aizvadīs Bidgoščā. Spēles pirmās kārtas grupu turnīros risināsies no 18. līdz 20. jūnijam. Kvalifikācijas kārtā iekļūs pa trim labākajām katras grupas komandām, kas turpinās cīnīties par vietu ceturtdaļfinālā. Otrās kārtas grupas turnīrā, ja Latvija tam kvalificēsies, pretinieces būs no C grupas, kur spēlēs Polija, Spānija, Melnkalne un papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājas. EČ kvalifikācijas kārtā spēles notiks no 22. līdz 27. jūnijam.

Savukārt visas spēles izslēgšanas turnīrā būs Lodzā no 29. jūnija, bet medaļu ieguvējas kļūs zināmas 3. jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi