Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Eirolīgas klubi nedod skaidru atbildi par Latvijas basketbolistu spēlēšanu izlasē februārī

Neviens no ULEB Eirolīgas klubiem vēl nav devis skaidru atbildi par Latvijas basketbolistu spēlēšanu vai nespēlēšanu februārī gaidāmajos 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos, Latvijas Basketbola savienības (LBS) Facebook tiešraidē translētajam raidījumam Basketstudija 2+1 atklāja valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

Latvijas izlase 21.februārī Rīgā uzņems Bosniju un Hercegovinu, bet trīs dienas vēlāk viesosies pie Bulgārijas. 20.februārī Eirolīgas 25.kārtas mači Pirejā un Milānā paredzēti Rihardam Lomažam, Jānim Timmam un Dairim Bertānam, bet dienu vēlāk Belgradā un Atēnās - Jānim Strēlniekam un Rolandam Šmitam. 

Vasarā raidījumā Sporta Mikrofons Strēlnieks atklāja, ka Krievijas klubs Maskavas CSKA viņam februārī Melnkalnē gūtās traumas dēļ neļaus palīdzēt izlasei sezonas laikā paredzētajās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs.

Ar kluba pārstāvjiem ticies arī Štālbergs, taču viņa prognozes šobrīd nav tik pesimistiskas.

"Ar CSKA bija pietiekami laba un produktīva tikšanās. Viņi teica, ka šķēršļus nekad nav likuši, diplomātiski norādot, ka lēmumus pieņem paši spēlētāji, kuri konsultējas ar treneriem. Kad Tallinas Kalev/Cramo būs spēlē ar CSKA, tad Roberts Štelmahers vēlreiz parunās ar Itudi," stāstīja Štālbergs.

Mazāk ticama ir Maskavas apgabala Himki basketbolistu Timmas un Bertāna palīdzība.

"Tikos ar Himki komandas ģenerālmenedžeri. Viņi šogad atvēruši visus makus. Sastāvs ir nokomplektēts spēcīgs un tajā ieguldīts daudz naudas. Līdz ar to, tiek prasīts arī rezultāts, par kuru atbildēs komandas ģenerālmenedžeris. Saprotam, ka viņš negrib riskēt un laist spēlētājus. Taču negribētu tam uzlikt krustu tā, ka viss ir beidzies. Vēl ir priekšā tikšanās ar Lomaža un Šmita komandām. Ceru, ka katrā logā būs kāds Eirolīgas spēlētājs," stāstīja Štālbergs.

Šobrīd zem lielas jautājuma zīmes ir Andreja Gražuļa spēlēšana izlasē, jo tajā laikā Itālijas otrajā līgā notiek spēles.

Latvijas vīriešu izlases pretinieki 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas H grupā būs Grieķijas un Bulgārijas, kā arī Bosnijas un Hercegovinas izlases. Pirmās spēles kvalifikācijas ciklā tiks aizvadītas februārī.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība kopš 1992.gada 11 reizes spēlējusi Eiropas čempionāta finālturnīrā, līdz šim labāko rezultātu sasniedzot 2017.gadā, kad tika izcīnīta piektā vieta.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē).

Šovasar par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts Roberts Štelmahers. Viņa palīgi būs Uvis Helmanis, Raimonds Feldmanis un fiziskās sagatavotības speciālists Oskars Ernšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi