Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

FIBA neapmierina Latvijas Basketbola savienības iesniegto protestu

Godīgas spēles principu neievērošanu Eiropas U-20 basketbola čempionātā juniorēm Eiropas groza bumbas jumtorganizācijā FIBA Europe aizrādījusi Latvijas Basketbola savienība (LBS). Priekšsacīkšu pēdējā kārtā Lietuvas un Baltkrievijas basketbolistes savstarpējo spēli beigušas ar sev labvēlīgu rezultātu, atstājot pēdējā vietā latvietes, kuras vēlāk turnīrā par palikšanu elitē izkrita no A divīzijas.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps sarunā ar Dienu neslēpa, ka ilūzijas par iesniegtā protesta apmierināšanu nav bijušas lielas, taču piebilda, ka tas varētu būt iemesls diskusijai par līdzīgu situāciju neatkārtošanos nākotnē.

Apakšgrupā pārliecinoši uzvarēja Spānijas jaunās basketbolistes, bet Latvija, Lietuva un Baltkrievija palika ar vienādu bilanci savstarpējās spēlēs 1-1. Starp šīm komandām tika skaitīta gūto/zaudēto punktu attiecība, kas Latvijai bija 0,98, Lietuvai 0,99, bet Baltkrievijai 1,02. Tādējādi konkurentes jau pirms savstarpējās spēles pēdējā kārtā varēja izrēķināt, kāds rezultāts bija labvēlīgs abām. Lieki teikt, ka tāds tika panākts, ko nevarēja nepamanīt arī spēles aculiecinieki. «Abu komandu treneri visu spēles laiku bija pilnīgi mierīgi, lai kā svārstījās rezultāts, un, kad rezultāts bija 72:66, baltkrievietes pēdējā uzbrukumā uz grozu pat nepaskatījās,» situāciju atcerējās Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste. Baltkrievietes gan var saprast, jo viņām izdevīgāk bija uz otro posmu tikt kopā ar lietuvietēm, jo tas viņām nodrošinātu vienu līdzpaņemtu uzvaru no priekšsacīkstēm.

Latvijas Basketbola savienība (LBS) iesniedza protestu Eiropas basketbola jumtorganizācijā FIBA Europe, taču tas tika noraidīts. LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps atklāja, ka atbilde sastāvējusi no divām daļām: «Oficiālā atbilde bija tāda, ka spēles komisārs spēles atdošanas faktu nav konstatējis. Neoficiālajā bija teikts, ka problēma ir zināma, problēma ir saprasta, un par to ir informēts FIBA prezidents, taču īsti neko darīt tajā brīdī neesot bijis iespējams.» Iesaistīto komandu vainu neesot bijis iespējams pierādīt.

«Protesta iesniegšana vairāk bija žests, ka kaut kas ir jāmaina. Patiesībā jau vēsturē ir bijuši arī vēl briesmīgāki gadījumi,» LBS ģenerālsekretārs atgādināja arī 2001. gada Eiropas kadetu čempionātu Rīgā, kad Latvijas un Francijas komandas darīja visu, lai zaudētu savstarpējā spēlē, jo tas nodrošinātu nosacīti vājāku pretinieku ceturtdaļfinālā. Šneps norādīja, ka sapratis Baltkrievijas komandas motivāciju, jo viņiem šī uzvara ar 2-6 punktu pārsvaru ļāva nākamajā posmā iekļūt ar uzvaru azotē, taču izteica nožēlu, ka ar šo situāciju mierā bija arī lietuvietes, kuras īsti pat necentās cīnīties par uzvaru. Jāpiebilst, ka ne lietuvietes, ne baltkrievietes turnīra turpinājumā neko daudz nesasniedza, ieņemot attiecīgi devīto un astoto vietu.

Šneps gan izteica cerību, ka notikušais liks domāt par to, kā no šādām situācijām izvairīties nākotnē. «Viens no variantiem būtu pēdējās kārtas spēļu aizvadīšanas vienlaicīgi, taču tas sarežģītu turnīra rīkošanu, jo noteikti būtu nepieciešama otra zāle,» LBS ģenerālsekretārs paša risinājumam uzreiz atrada sarežģījumu tā izpildē. Katrā ziņā oktobra otrajā pusē cita starpā FIBA Europe notikšot diskusija arī par šāda veida gadījumu izskaušanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi