Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

FOTO: Ventspils basketbolisti FIBA Čempionu līgas mačā gūst svarīgu uzvaru pār Freimaņa Muratbey

Titulētais Latvijas klubs Ventspils Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas desmitās kārtas spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 95:86 (21:21, 27:24, 29:21, 18:20) uzvarēja Turcijas komandu Ušakas Muratbey, kuras viens no līderiem ir latvietis Rolands Freimanis.

Ventspilniekiem pa 19 punktiem sameta Folerins Kempbels un Rolands Zaķis, kuram arī astoņas bumbas zem groziem. Tikmēr Edgars Zeļonis guva 13 punktus un savāca astoņas atlēkušās bumbas, bet pa 11 punktiem sameta Villijs Dīns, Māris Gulbis un Aigars Šķēle, kuram arī desmit bumbas zem groziem.

Ventspils rindas šodien papildināja Ingus Jakovičs, kurš laukumā bija vienu minūti, bet ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Tikmēr Muratbey rindās pa 20 punktiem guva Šakils Makkisiks un Andželo Herisons, bet Freimanis iemeta 11 punktus.

Maču ventspilnieki iesāka ar sešiem bezatbildes punktiem, turpinājumā iekrājot astoņu punktu pārsvaru, kas gan tikai izsēts, un pirmais ceturksnis noslēdzās neizšķirti 21:21. Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē Latvijas komandai izdevās izrāviens 12:0, taču arī šo pārsvaru "Muratbey" sadeldēja, un komandas pārtraukumā devās, rezultāta tablo vēstot 48:45 ventspilnieku labā.

Otrais puslaiks iesākās līdzīgā cīņā, bet trešās ceturtdaļas otrajā pusē Ušakas vienība trīs minūtes nespēja iekarot grozu, kamēr mājinieki, lielu artavu dodot Zeļonim un Dīnam, sameta desmit bezatbildes punktus, kas ļāva iegūt pārsvaru 73:61. Pirms ceturtās ceturtdaļas komanda šķīra 13 punkti (79:66), bet mača noslēdzošā nogriežņa otrajā pusē kurzemnieku pārsvars pārsniedza jau 20 punktus (94:73). "Ventspils" maču uzvarēja ar 95:86, FIBA Čempionu līgā svinot otro panākumu pēc kārtas.

Freimanis šajā spēlē laukumā bija 27 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā iemeta četrus no desmit divpunktu metieniem un savu vienīgo tālmetienu.

Tāpat viņa kontā četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas, divas piezīmes un septiņi efektivitātes koeficienta punkti.

Abas komandas spēlē C apakšgrupā, kuras pirmajā desmitās kārtas mačā otrdien līderu duelī Francijas komanda Vilērbānas "Asvel" savā laukumā ar 68:64 pieveica Klaipēdas "Neptunas" no Lietuvas.

Savukārt trešdien citās spēlēs Vācijas vienība Oldenburgas "Ewe Baskets" uzņems Radomas komandu, bet Žaņa Peinera pārstāvētais Grieķijas klubs Saloniku PAOK savā laukumā tiksies ar Itālijas vienību Varēzes "Openjobmetis".

C apakšgrupas līderēm "Neptunas" un "Asvel" tagad ir pa astoņām uzvarām desmit spēlēs, bet trešā ar pieciem panākumiem deviņos mačos ir "Ewe Baskets" komanda, kamēr "Ventspils" tikpat uzvaras guvusi desmit dueļos. PAOK vienība pirmajās deviņās kārtās guvusi četras uzvaras, pie trim panākumiem tikušas "Muratbey" un "Rosa", bet kopvērtējumu ar divām uzvarām noslēdz titulētā Itālijas komanda "Openjobmetis".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi