Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

FOTO: Latvija sagrauj Irānu; kā pēdējos atskaita Peineru un Šmitu

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien "Arēnā Rīga" pēdējā pārbaudes spēlē pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra ar rezultātu 85:48 (23:12, 22:11, 17:15, 23:9) pārspēja Irānas izlasi.

Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Dairis Bertāns, pa 14 punktiem pievienoja Mareks Mejeris un Anžejs Pasečniks, bet pa desmit pievienoja Mārtiņš Meiers un Kaspars Bērziņš.

Pirmajā minūtēs cīņa ritēja punkts punktā, taču tad Latvijas izlase veica 11:0 izrāvienu. Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki guva septiņus punktus pēc kārtas, palielinot pārsvaru līdz 17 punktiem. Turpinājumā Irānas basketbolisti uz brīdi samazināja rezultāta starpību, bet Latvijas izlase atkal atrāvās drošā vadībā un puslaika pārtraukumā devās ar 21 punkta pārsvaru.

Pēc pārtraukuma cīņa izlīdzinājās, tomēr Latvijas basketbolisti pārliecinoši kontrolēja notikumus laukumā, saglabājot drošu pārsvaru. Ceturtajā ceturtdaļā, kamēr komandas līderi tika pietaupīti, sekmīgi spēlēja Latvijas izlases gados jaunie basketbolisti. Rezultatīvi spēlēja Anžejs Pasečniks, palīdzot mājiniekiem pamazām vēl vairāk palielināt pārsvaru, kas galā deva drošu uzvaru.

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms olimpiskā kvalifikācijas turnīra malā palika Jānis Blūms un Ojārs Siliņš. Viņus aizstāja iepriekšējā mačā nespēlējušie Aigars Šķēle un Rolands Šmits.

Pēc spēles kļuvis zināms, ka sastāvā dalībai Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā nav izdevies iekļūt Žanim Peineram un Rolandam Šmitam, paziņoja valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Pēc šī mača kļuva zināms Latvijas sastāvs dalībai olimpisko kvalifikācijas turnīrā. "Nolēmām, ka Šmits un Žanis nebrauks. Uzskatījām, ka citi spēlētāji būs noderīgāki, izsijājām visus plusus un mīnusus," preses konferencē sacīja Bagatskis.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmdien ar 84:55 pārliecinoši pieveica Jaunzēlandes basketbolistus, kuri svētdien ar 72:75 zaudēja trīskārtējai Āzijas čempione Irānas izlasei.

Latvijas basketbolisti pārbaudes spēļu ciklu sāka ar divām spēlēm Francijā, kad pret vietējo valstsvienību vispirms treniņspēles režīmā bez skatītājiem izdevās gūt uzvaru ar 76:75, bet otrajā cīņā Ainara Bagatska trenētā komanda zaudēja ar 72:89. Pagājušajā nedēļā Latvija divreiz Liepājā tikās ar Tunisiju - uzvarēja ar 99:79 un aiz slēgtām durvīm bija pārāka ar 83:72.

Visi Latvijas komandas pretinieki arī gatavojas olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem, taču spēlēs citās grupās.

Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs Latvijai no 4. līdz 9.jūlijam notiks Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Japānu un Čehiju. Savukārt otrā apakšgrupā būs mājiniece Serbija, Puertoriko un Angola. Katras grupas divas labākās vienības kvalificēsies pusfinālam, bet pie ceļazīmes uz Olimpiādi tiks tikai šī turnīra uzvarētāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi