Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Freimanim double-double uzvarā pār FIBA Čempionu līgas apakšgrupas līderi

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis otrdien izcēlās ar 23 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Ušakas Muratbey Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupu turnīra pēdējā kārtā ar 70:58 (17:18, 18:17, 24:16, 11:7) pārspēja grupas līderi Vilērbānas Asvel no Francijas.

Freimanis šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 11 sekundes, kuru laikā grozā raidīja septiņus no 15 divpunktu metieniem, divus no diviem tālmetieniem un trīs no četriem "sodiņiem".

Tāpat latvieša rēķinā desmit atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, divas piezīmes un 23 efektivitātes punkti. Freimanis bija šī mača rezultatīvākais basketbolists. Vēl Muratbey sastāvā 18 punktus iemeta Šakils Makisičs.

Šis panākums Ušakas klubam nodrošināja sesto vietu C apakšgrupā un iespēju Eirokausu sezonu turpināt līmeni zemākajā FIBA Eiropas kausā.

Jau ziņojām, ka citā C grupas mačā Latvijas klubs Ventspils savā laukumā ar 54:84 (16:26, 15:19, 10:19, 13:20) zaudēja Latvijas basketbolista Žaņa Peinera pārstāvētajai Grieķijas vienībai Saloniku PAOK.

Savukārt vēl šīs grupas mačos Lietuvas izlases galvenā trenera Daiņus Adomaiša stūrētais Klaipēdas Neptūnas izbraukumā ar 71:65 (13:22, 15:14, 19:24, 18:11) pārspēja Polijas klubu Radomas Rosa, bet Oldenburgas Ewe Baskets no Vācijas ar 78:53 (21:12, 18:10, 25:25, 14:6) savu skatītāju priekšā pieveica Itālijas komandu Varēzes Openjobmetis.

Līdz ar to C apakšgrupā ar desmit panākumiem triumfēja Asvel, bet tāda pati bilance ar sliktāku savstarpējo spēļu attiecību bija Neptūnas un Ewe Baskets. Tikmēr ceturtā ar septiņiem panākumiem bija PAOK, kam ar tādu pašu bilanci sekoja Ventspils. Šīs piecas vienības tad arī sasniedza izslēgšanas turnīru.

Sestā ar piecām uzvarām bija Muratbey, bet tālāk ar attiecīgi četriem un vienu panākumu sekoja Openjobmetis un Rosa.

Kopumā izslēgšanas sacensībām kvalificējās piecu grupu četras labākās komandas un četras labākās piekto vietu ieguvējas. Ventspils savus pretiniekus izslēgšanas turnīrā uzzinās piektdien, kad Ženēvā norisināsies izloze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi