Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Freimanis: Vēlos, lai turnīrs pienāk ātrāk un beidzot var sākt spēlēt

Viens no Latvijas vīriešu basketbola izlases pamatsastāva spēlētājiem Rolands Freimanis grib, lai sestdiena pienāk pēc iespējas ātrāk un lai sāktos Eiropas čempionāts, jo šobrīd valda tāda gaidīšanas sajūta.

Šī gada Eiropas čempionāts sāksies jau sestdien, turklāt D apakšgrupas cīņas notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Mājinieku pirmā pretiniece sestdien būs Beļģijas izlase.

"Gribas, lai ātrāk sākas čempionāts. Ir tāda gaidīšanas sajūta, tāpēc vēlos, lai turnīrs pienāk ātrāk un beidzot var sākt spēlēt. Tomēr šajās dienās līdz turnīram jāpatrenējas, nedaudz arī jāatpūšas un jāsaglabā vēss prāts," žurnālistiem sacīja Freimanis. Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase aizvadīja pēdējo pārbaudes maču, duelī pret Maķedoniju tiekot pie iespējas "Arēnā Rīga" izmēģināt grīdu un grozus, kādi būs Eiropas čempionātā. Arī šobrīd mājinieki treniņus aizvada tieši jaunajos apstākļos. "Forši, ka Latvijas Basketbola savienība sarūpēja mums iespēju pierast pie jaunās grīdas un groziem. Līdz ar to varam šeit gatavoties vairāk nekā citas komandas. Tā ir mūsu priekšrocība, jo esam mājinieki. Tomēr kopumā jau vienalga, kāda ir zāle, - bumba ir apaļa. Vienkārši jāspēlē sava spēle."

"Domāju, ka fiziski visi šobrīd jūtas labi, jo ir kārtīgi pastrādāts. Vislabāk noteikti jutīsimies sestdien. Vēl ir dažas dienas līdz turnīram, tāpēc par 100% vēl gatavi neesam, taču būsim," pauda Freimanis, kurš uzsvēra, ka Eiropas meistarsacīkstēs vispirms būs jādomā par savu spēli, bet tikai pēc tam jāpievērš uzmanība pretinieku piekoptajam stilam. "Beļģiju pētām jau kādu laiku. Tas, kas notika pirms diviem gadiem, ir pagātne, kas ir jāaizmirst. Sestdien būs jauna spēle un jauns čempionāts. Par Beļģiju zinām gandrīz visu. Tā ir ļoti pieredzējusi komanda, arī atlētiska. It kā tā nav gara auguma izlase. Katrai vienībai ir savi plusi un mīnusi. Garie spēlētāji daudz met tālmetienu un cenšas spēlēt agresīvi. Normāla Eiropas komanda bez superzvaigznēm, taču ar ļoti labiem basketbolistiem sastāvā."

Pirms diviem gadiem notikušajā Eiropas čempionātā Latvija otrā posma noslēdzošajā spēlē piekāpās Beļģijai ar 56:60, kas latviešiem liedza iespēju spēlēt ceturtdaļfinālā.

"Visas spēles ir svarīgas, taču turnīru vienmēr ir patīkami sākt ar uzvaru. Ar panākumu izdevās sākt arī iepriekšējo Eiropas čempionātu. Tomēr mums priekšā ir piecas svarīgas spēles un katrā ir jācīnās par uzvaru. Ir jāaizmirst, ka šajā turnīrā būsim mājinieki," izteicās Freimanis.

Šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajās Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās pilsētās - Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija), Zagrebā (Horvātija) un Rīgā.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.
Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi