Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Gobērs ceturto reizi atzīts par NBA sezonas labāko spēlētāju aizsardzībā

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas labāko spēlētāju aizsardzībā otrdien tika atzīts Minesotas Timberwolves franču centrs Rūdijs Gobērs, pie šīs balvas tiekot jau ceturto reizi karjerā.

31 gadu vecais Gobērs šādu godu bija izpelnījies arī 2018., 2019. un 2021.gadā.

Līdz šim tikai divi spēlētāji NBA vēsturē bija tikuši pie šīs balvas četras reizes - Dikembe Mutombo (1995., 1997., 1998 un 2000.gadā) un Bens Voless (2002., 2003., 2005. un 2006.gadā).

Balsojumā Gobērs apsteidza savu tautieti un šīs sezonas labāko NBA debitantu Viktoru Vembanjamu no Sanantonio "Spurs" un Maiami "Heat" centru Bamu Adebajo.

Gobērs balsojumā tika pie 72 pirmajām vietām, par Vembanjamu kā labāko aizsardzības spēlētāju tika atdotas 19 balsis, bet Adebajo pirmajā vietā tika ierindots trīs reizes.

Gobērs šosezon "Timberwolves" rindās aizvadīja 76 spēles un vidēji mačā izcēlās ar 14,0 gūtiem punktiem, 12,9 izcīnītām bumbām zem groziem, 2,1 bloķētiem metieniem un 1,3 rezultatīvām piespēlēm.

"Timberwolves" regulārajā čempionātā bija labākā aizsardzības komanda vidēji ielaistajos punktos un ar bilanci 56-26 ieņēma trešo vietu Rietumu konferencē, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no konferences uzvarētājas Oklahomasitijas "Thunder".

NBA izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Minesotas komanda ar 4-0 sagrāva Fīniksas "Suns", bet otrajā kārtā ir vadībā ar 2-0 pret pagājušās sezonas čempioni Denveras "Nuggets".

Rīt tiks pasniegta prestižākā līgas individuālā balva - NBA sezonas vērtīgākajam spēlētājam jeb MVP. Uz to pretendē Nikola Jokičs no Denveras "Nuggets", Luka Dončičs no Dalasas "Mavericks" un Šejs Gildžess-Aleksandrs no Oklahomasitijas "Thunder".

NBA sezonas balvas tiek pasniegtas par sniegumu pamatturnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi