Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Izdzīvoja debijas sezonā

Piezemēti uz savu debijas sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) atskatījās 20 gadu vecais liepājnieks Kristaps Porziņģis, kurš pasaules spēcīgākajā basketbola līgā spēra pārliecinošus pirmos soļus un pārsteidza ne tikai skeptiņus Amerikā, bet arī lielāko daļu savu atbalstītāju Latvijā un Spānijā. "Mēs daudz ko varējām izdarīt daudz labāk. Šī man bija laba mācība, lai nākamajā sezonā jau zinātu, ko sagaidīt," basketbolists savu sniegumu desmit ballu sistēmā novērtējis ar 6,5, visvairāk pārdzīvojot par savas komandas Ņujorkas Knicks sniegumu sezonas otrajā pusē.

Pērn 25. jūnijā Porziņģis tika izsvilpts brīdī, kad viņu NBA jauno spēlētāju draftā izvēlējās Ņujorkas klubs, kura līdzjutēji cerēja uz fiziski nobriedušāka un labāk iepazīta spēlētāja piesaistīšanu. Latvietis kluba prezidentam Filam Džeksonam solīja, ka viņam nebūs jānožēlo sava izvēle un svilpieni drīz vien pārtaps aplausos, un savu vārdu turēja. Pirmais izgājiens NBA laukumā gan nebija ļoti pārliecinošs, taču pēc sava pirmā precīzā metiena Porziņģis ātri ieguva pārliecību un kļuva par vienu no komandas pamatspēkiem un līdzjutēju mīluļiem. Labojot vienu debitantu rekordu pēc otra, Kristaps galu galā kļuva par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš savā pirmajā sezonā guva vairāk par 1000 punktiem un 500 atlēkušajām bumbām, trāpīja vismaz 75 tālmetienus un bloķēja vairāk par 100 pretinieku metieniem. Latvietis pirmgadnieku konkurencē bija labākais bloķētājs, otrs labākais atlēkušo bumbu vācējs un trešais rezultatīvākais. Gada labākā debitanta balva gan tika ar pirmo numuru draftētajam Karlam Taunsam, taču Porziņģis sevi apliecināja kā spēlētāju, ap kuru Knicks var būvēt nākotnes modeli.

Sezonas beigas gan pabojāja Ņujorkas Knicks komandas neizteiksmīgais sniegums pēc gadumijas un paša Kristapa gūtais pleca savainojums, kā dēļ nācās izlaist pēdējās septiņas pamatturnīra spēles. "Uzskatu, ka pāreja bija visai gluda. Protams, spēlēt NBA ir citādi, jo ir tik daudz uzmanības un visa kā, taču savulaik pārcelšanās no Latvijas uz Spāniju piecpadsmit gadu vecumā man bija daudz sarežģītāka par došanos uz ASV. Jau no paša sākuma šeit jutos komfortabli, biju piederīgs. Ņujorkā uzreiz sajutu, ka vēlos šeit būt, lai cik gara būtu mana karjera," Ziemeļamerikas medijiem pielāgošanos jaunajai videi skaidroja Porziņģis. 

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kristaps Porziņģis

Dzimis: 1995. gada 2. augustā Liepājā
Augums: 216 centimetru (atsevišķos avotos - 221 centimetrs)
Svars: 109 kilogrami
Karjera: Seviljas Baloncesto, Spānija (2011-2015), Ņujorkas Knicks, ASV (2015-)
Draftēts: 2015. gadā ar 4. numuru (Knicks)
Atzinības: ULEB Eiropas kausa uzlēcošā zvaigzne (2015), iekļauts ACB līgas jauno spēlētāju sezonas simboliskajā izlasē (2014, 2015) un Eiropas U-18 čempionāta simboliskajā piecniekā (2013), NBA austrumu zonas mēneša labākais debitants (oktobris, novembris)
NBA sezonā: 72 spēles (visas pamatsastāvā), vidēji 28,4 minūtes, 14,3 punkti, 7,3 atlēkušās bumbas, 1,3 rezultatīvas piespēles, 0,7 pārķertas piespēles, 1,9 bloķēti metieni, 1,7 kļūdas, 2,8 piezīmes

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi