Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jaunups apmierināts ar VEF Rīga sniegumu sezonas sākumā

Edgars Jaunups, kurš ir viens no "VEF Rīga" dibinātājiem un ir deleģēts pārstāvēt klubu jaunizveidotajā VTB Vienotajā basketbola līgā, ir apmierināts ar komandas sniegumu sezonas sākumā.

"Manuprāt, rezultāts ir labs. Ir nospēlēta sestā daļa sezonas, un šobrīd nopietnus secinājumus vēl nevar izdarīt, taču ja VEF izcīnīs pirmo vietu Latvijas čempinātā, iekļūs Baltijas Basketbola līgas (BBL) "Final Four", Eiropas Izaicinājuma kausā spēs uzvarēt trīs spēles mājās un vismaz vienu spēli VTB līgā, tad rezultāts būs nevis labs, bet teicams," intervijā aģentūrai BNS sacīja Jaunups, uzsverot, ka pirmās spēles pierādījušas, ka šādi mērķi ir reāli sasniedzami.

Šī sezona valda Valtera trenētajai vienībai ir pārbaudes laiks un lieliska skola gados jaunajiem, un augstākā līmeņa spēlēs mazpieredzējušajiem basketbolistiem. "Šis ir laiks, kurā sevi jāpārbauda. Ir jāiziet nopietna skola, kura ir ļoti kvalitatīva," norādīja Jaunups, uzsverot, ka "VEF Rīga" pirmo reizi spēlē ar tik augsta līmeņa komandām.

"Šie spēlētāji nekad nav spēlējuši tādā līmenī - ne pret tādiem spēlētājiem, ne tādām komandām. Tāpēc es nevaru neko pārmest. Manuprāt, rezultāts ir labs," piebilda Rīgas domes deputāts un bijušais Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs.

Smagais zaudējums pēdējā VTB Vienotās līgas spēlē pret Piemaskavas "Himki" bijis pelnīts, jo komanda nospēlējusi vāji, taču jaunups uzskata, ka šādas spēles jāvērtē objektīvi. "Ja VEF zaudētu, piemēram, Līvānu komandai, tad visticamāk visi būtu šokā. Bet tad, kad tiek zaudēts "Himki" visi ir neizpratnē. Bet salīdzinot budžetus un iespējas, nav nekādas atšķirības," domā Jaunups.

"VEF Rīga" spēlētājiem ir ļoti liels potenciāls, un tam vajadzētu izpausties ar laiku. "Tur["VEF Rīga"] ir virkne izlases nākotnes spēlētāju. Tādi kā [Jurijs]Aleksejevs, [Ingus]Bankevics, [Andrejs]šeļakovs, arī jaunie tas pats [Žanis]Peiners, [Mārtiņš]Laksa, tiešām labi spēlētāji ar potenciālu nākotnē. Šī sezona ir viņu iespēja, kurā jāiziet skola, lai nākamajā gadā būtu komanda, kura pret varētu spēlēt gan līdzvērtīgāk, gan stabilāk," prāto viens no "VEF Rīga" dibinātājiem.

To, ka arī turpmāk komandai būs spēles ar spēcīgiem pretiniekiem, nav jāsaubās, jo VTB Vienotā līga nākamajā sezonā plāno spēlēt ar 16 komandām, un tur noteikti būs arī"VEF Rīga", jo ar līgu jau ir noslēgts līgums arī uz nākošo gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi