Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jēkabsonei-Žogotai atbalstu pauž arī pieredzējušie speciālisti Krauliņš un Muižnieks

Latvijas basketbola savienības (LBS) prezidenta amata kandidātei Anetei Jēkabsonei-Žogotai izdevies iegūt arī pieredzes bagāto treneru Armanda Krauliņa un Kārļa Muižnieka atbalstu, tāpat bijušo izlases spēlētāju par labāko kandidāti uzskata viņas pirmā trenere Maija Kubliņa, vēsta kandidātes pārstāvji.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Anetei Jēkabsonei-Žogotai uzvarot LBS prezidenta vēlēšanās, bez viņas LBS valdē būs arī Jānis Šipkēvics, Raimonds Elbakjans, Mārtiņš Dambergs un trīs lielāko pašmāju klubu - "TTT Rīga", "VEF Rīga" un "Ventspils" - pārstāvji.

Par LBS prezidenta krēslu nākamajā otrdienā gaidāmajā biedru sapulcē cīnīsies bijušais Latvijas izlases spēlētājs Kaspars Cipruss, bijusī Latvijas izlases basketboliste Jēkabsone-Žogota un bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Man ir bijuši seši basketbola prezidenti, starp viņiem līderis ir Miervaldis Ramāns. Liela personība, kas nāca no basketbola vides, pārējie tādi nebija, un varbūt tieši tāpēc viņu uzskatu par labāko. Redzu, ka arī Anete var būt tieši tāda prezidente, jo zinu viņas attieksmi un personību gan laukumā, gan ārpus tā," kandidāti slavēja bijušais vīriešu un sieviešu izlases stūrmanis Krauliņš. "Par LBS prezidentu nevar kļūt basketbola līdzjutējs, vienalga ar cik labu CV." 

"Man nav nekas pret bijušo Latvijas Valsts prezidentu, bet šajā cīņā uzskatu, ka Anete ir pārāka. Anete varbūt vēl nav gatava tādām aizkulišu cīņām, kādas šobrīd notiek, bet ceru, ka 21.datumā mums visiem pietiks gaišā saprāta un par LBS prezidenti kļūs Anete Jēkabsone-Žogota."

Bijušās valstsvienības līderes labās īpašības izcēla arī pieredzējušais speciālists Muižnieks.

"LBS ir nobriedusi pārmaiņām, ilgu laiku par prezidentu ir bijis cilvēks, kam nav bijusi tieša saistība ar basketbolu. Es gribu redzēt savienības prezidentu ar basketbola pieredzi un perfektu reputāciju, un Anete tāda ir," pārliecināts bija Muižnieks. "Piedevām tas, ja LBS vadītu sieviete, pēc manām domām būtu pluss gan starptautiski, gan arī tepat Latvijā. Aneti zinu personīgi jau daudzus gadus un esmu pārliecināts, ka basketbola atslēgas tiktu nodotas drošās rokās, jo viņa nekad nerīkotos ne tikai pretēji likumiem, bet arī morāles normām."

Savukārt kandidātes pirmā trenere Kubliņa uzsvēra, ka Jēkabsone-Žogota līdz šim jau pierādījusi, ka ir spēcīgākā kandidāte prezidenta amatam.

"Viņa jau intervijās ir parādījusi, ka ir kompetentāka par citiem kandidātiem, turklāt viņa ir jauna un izskatīga, un tas ir svarīgi," uzsvēra Kubliņa. "Viņa saprot basketbola virtuvi. Anete kā spēlētāja ir iepazinusi basketbolu no A līdz Z un tikusi tik tālu, cik vien vispār šajā sporta veidā var tikt." 

"Laiki ir bijuši visādi, pirms viņa uzvarēja Eirolīgā un kļuva par WNBA čempioni, Anete ziemā trenējās zālē, kur nebija pieslēgta apkure. Gribas LBS vadībā jaunas vēsmas, un man šķiet, ka tur jābūt cilvēkam, kurš saprot basketbolu, es taču, piemēram, nevarētu tagad sākt trenēt florbolu vai rokasbumbu. Mūsu valstī gan ir pieņemts politiķiem vadīt vienu ministriju un nākamajā Saeimā citu, bet es nedomāju, ka tā ir pareizi. Man būtu liels prieks, ja Anete kļūtu par prezidenti."

Prezidenta amata kandidāte iepriekš arī atklāja, ka uzvaras gadījumā ģenerālsekretāra pienākumus pildītu līdzšinējais vīriešu valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs, bet viņa amatu pārņemtu pērn karjeru beigušais Kristaps Janičenoks.

Jēkabsone-Žogota Latvijas valstsvienībā aizvadīja 134 spēles, kurās guva 2206 punktus, kas šobrīd ir visu laiku labākais rezultāts.

2014.gadā viņa ar Fīniksas "Mercury" komandu kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni, kļūstot par pirmo Latvijas basketbolisti, kas izcīna šo titulu. Viņa ir divkārtēja Eirolīgas čempione, reizi uzvarējusi Eiropas kausā, tāpat kļuvusi par Latvijas, Francijas, Turcijas un Krievijas čempioni.

Jēkabsone-Žogota 2007.gadā tika atzīta par Eiropas labāko spēlētāju, bet 2005.gadā viņa ieguva Eiropas labākās jaunās spēlētājas balvu.

Jēkabsoni-Žogotu atbalsta biedrība "Basketbola klubs "VEF Rīga"", biedrība "Ventspils basketbola klubs", biedrība "Basketbola klubs "Jelgava"", biedrība "Basketbola klubs "Saldus"", biedrība "Streetbasket", biedrība "Profesionālā basketbola skola "VEF Rīga"", biedrība "Basketbola klubs "Vecmeistari"", biedrība "Mūsu darbs mieram", Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola, Biedrība "Jaunā sieviešu basketbola līga" (Dimantu akadēmija), Bauskas rajona bērnu un jaunatnes sporta skola, nodibinājums "Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija", Liepājas Sporta spēļu skola, Krāslavas Sporta skola, Rīgas Stradiņa universitātes sporta klubs, biedrība "Basketbola klubs "Jēkabpils"", biedrība "RTU sports".

Top komentāri

Tālis
T
Kāpēc atbalstu (publiski) nepauž Jaunups
Jpohann Strauss!
J
kādēļ valdē vajag šipku u. c. diletantus? Nav nekā sliktāka, ja diletanti iedomājas vadīt profesionāļus!
Arik Nippel
A
Dobelē aizturēts 236 gadus vecs bērns teju četrdesmit promiļu reibumā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi