Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jēkabsonei-Žogotai veikta operācija, nespēlēs pusgadu

Latvijas basketbolistei Anetei Jēkabsonei-Žogotai ceturtdien kādā klīnikā Minhenē veikta savainotā ceļgala operācija, informējis basketbolistes kluba Jekaterinburgas UGMK direktors Maksims Rjabkovs.
Operācijā apstiprinājusies sākotnē diagnoze, ka basketboliste janvāra beigās notikušajā Eirolīgas spēlē pret Spānijas klubu Ros Casares sarāvusi ceļgala priekšējo krustenisko saiti, savukārt sānu saites tikušas sastieptas.

Ierindā basketboliste varēs atgriezties pēc sešiem mēnešiem. "Ja viss notiks pēc plāna, tad pilnīga atlabšana ilgs līdz augusta vidum, līdz nākamās sezonas treniņnometnes sākumam," pavēstīja UGMK direktors.

Rjabkovs izteica nožēlu, ka Jēkabsone-Žogota dabūjusi tik smagu traumu sezonā, kas bijusi viena no labākajām viņas karjerā. "Viņa bija viena no komandas līderēm gan pēc gūtajiem punktiem, gan rezultatīvajām piespēlēm un metienu precizitātes. Viņa bija droša aizsardzībā un spēlēja ļoti pašaizliedzīgi," sacīja UGMK pārstāvis.

Viņš arī pauda neizpratni, ka Ros Casares basketboliste Maija Mūra, ar kuru sadursmē Jēkabsone-Žogota guva smago traumu, palikusi nesodīta. "Viņas [Mūras] rupjais noteikumu pārkāpums, kas radījis daudz problēmu gan UGMK komandai, gan spēlētājai, ir palicis bez soda," piebilda Jekaterinburgas kluba direktors.

Dāmu Eirolīgā Anete šosezon piedalījās 13 spēlēs, nepilnu 27 minūšu laikā guva 11.2 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izpildīja 2.1 rezultatīvu piespēli. Viņas soda metienu realizācijas procents (21/21, 100%) ir labākais rādītājs Eirolīgas regulārajā turnīrā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi