Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā UGMK komanda nosargā Krievijas čempionu titulu

Latviešu basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK otrdien nosargāja valsts čempionu titulu, finālsērijā apspēlējot latvietes Elīnas Babkinas pārstāvēto Orenburgas "Nadežda" komandu.Sērijas trešajā mačā UGMK vienība bija pārāka izbraukumā ar 63:58 (15:16, 18:10, 17:11, 13:21), kas sērijā līdz trim uzvarām ļāva triumfēt ar 3-0.

Jekaterinburgas klubs valsts čempionāta zelta medaļas ar latvieti sastāvā izcīnījis trešo gadu pēc kārtas.Babkina šoreiz laukumā pavadīja 17 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienīgo divpunktu metienu un vienīgo tālmetienu. Vēl viņas kontā četras rezultatīvas piespēles, trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta bumba, viena kļūda un divas piezīmes.Tā kā Krievijas čempionātā ir leģionāru limits, pusfināla sērijās nevienā mačā laukumā neizgāja ne Babkina, ne Jēkabsone-Žogota. Tāpat Jēkabsone-Žogota nespēlēja nevienā no finālsērijas mačiem, un viņas karjera UGMK rindās nu ir noslēgusies.Tikmēr Babkina piedalījās divās no trim finālsērijas spēlēm.Kā ziņots, aprīļa pirmajā pusē UGMK un "Nadežda" komanda piedalījās FIBA Eirolīgas finālturnīrā. Tajā UGMK ieņēma trešo vietu, bet "Nadežda" nespēja izkļūt no apakšgrupas.Jēkabsone-Žogota arī iepriekšējās divās sezonās palīdzējusi UGMK komandai izcīnīt Krievijas čempionu titulu. Formāli gan latviete 2012.gadā pie Krievijas čempionāta medaļām netika, jo sezonas beigās traumas dēļ laukumā nedevās.Jau vēstīts, ka Jēkabsone-Žogota pieņēmusi izaicinājumu vēlreiz izmēģināt spēkus Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA), pievienojoties divkārtējām līgas čempionēm Fīniksas "Mercury". Līgums ar latvieti noslēgts uz vienu sezonu, bet jauno WNBA sezonu "Mercury" komanda uzsāks maija vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Rīgas maratonā uzvar gruzīns un somiete

Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi