Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Karijam 51 punkts un NBA tālmetienu rekords Warriors kārtējā panākumā

Čempiones Goldensteitas Warriors līderis Stīvens Karijs ceturtdien trāpīja trīspunktu metienu jau 128.spēlē pēc kārtas, labojot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) rekordu.

Aizvadītajā mačā Warriors ar 130:114 (33:30, 26:33, 40:28, 31:23) izbraukumā pieveica Orlando Magic spēlētājus, bet Karijs pirmo tālmetienu mačā realizēja jau pirmās ceturtdaļas vidū.

Kopumā šajā mačā Karijs iemeta desmit tālmetienus, gūstot 51 punktu. Tāpat pagājušās sezonas līgas vērtīgākais spēlētājs izcēlās arī ar septiņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Karijs vismaz 50 punktus guva trešo reizi šosezon. Viņš ir pirmais spēlētājs, kurš ko šādu paveicis kopš Lebrona Džeimsa un Dveina Veida 2008./2009.gada sezonā.

Kā zināms, Atlantas Hawks spēlētājam Kailam Korveram līdz šim piederošo tālmetienu rekordu Karijs atkārtoja trešdien, kad duelī ar Maiami Heat realizēja sešus trejačus.

Karijs iepriekšējo spēli, kurā netrāpīja nevienu tālmetienu, aizvadīja 2014.gada 11.novembrī. Vismaz vienu tālmetienu viņš trāpījis 203 no pēdējām 204 spēlēm.

Savukārt, ieskaitot izslēgšanas turnīru, viņš vismaz vienu tālmetienu realizējis jau 149 spēlēs, kas arī ir jauns līgas rekords.

Warriors komanda šosezon 57 spēlēs izcīnījusi iespaidīgas 52 uzvaras. 1995./96.gada sezonā, kad leģendārie Čikāgas Bulls basketbolisti regulāro čempionātu noslēdza ar 72 panākumiem, viņi 57 spēlēs bija guvuši 51 panākumu.

Zīmīgi, ka Warriors ceturtdienas pretiniece Magic jau piektdien uzņems latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvēto Ņujorkas Knicks komandu.

Citā mačā ceturtdien 46 punktus iemeta Džeimss Hārdens, bet viņa pārstāvētā Hjūstonas Rockets vienība ar 119:105 (28:34, 21:30, 37:29, 33:12) izbraukumā apspēlēja Portlendas Trail Blazers, iespaidīgu atspēlēšanos veicot ceturtajā ceturtdaļā. Vēl trešajā ceturtdaļā viesiem bija 21 punkta deficīts, tomēr Rockets izdevās uzvarēt un pārtraukt pretinieku sešu panākumu sēriju.

Tikmēr duelī starp divām NBA vājākajām komandām Bruklinas Nets ar 116:106 (34:29, 32:16, 24:26, 26:35) izbraukumā pārspēja Fīniksas Suns, kas piedzīvoja trīspadsmito neveiksmi pēc kārtas.

Pāris stundu pirms šī mača Nets no sastāva atbrīvoja septiņkārtējo Visu zvaigžņu spēles dalībnieku Džo Džonsonu, kurš tagad, visticamāk, pievienosies kādai no līgas favorītēm uz titulu. Tiesa, tas varēs notikt vien pēc tam, kad viņš sestdien pametīs neaizsargāto spēlētāju sarakstu.

Šajā sezonā Džonsons vidēji mačā bija guvis 11,8 punktus, bet trijās ar pusi sezonās Nets rindās spēlētājs izcēlās ar vidēji 14,7 punktiem, 3,8 atlēkušajām bumbām un 3,4 rezultatīvām piespēlēm.

Džonsons aizvada savu piecpadsmito sezonu NBA, kuru laikā vidēji guvis 17 punktus, pārstāvot arī Bostonas Celtics, Suns un Atlantas Hawks.

Ar 52 uzvarām 57 mačos Warriors ir Rietumu konferences un visas līgas līdere. Tikmēr Austrumos līderpozīciju saglabā Klīvlendas Cavaliers, kas 55 spēlēs guvusi 41 uzvaru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi