Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Krievijā arī basketbolā grib veidot KHL līdzīgu līgu, paredz vietu Latvijai

Līdzīgi kā Krievijā tika radīta Kontinentālā hokeja līga (KHL), nākotnē plānots izveidot līdzīgu līgu arī basketbolā, kur vienu vietu atvēlētu arī Latvijas klubam.

Projekts pagaidām ir tikai tapšanas stāvoklī, tādēļ noteikti nerealizēsies agrāk par nākamās sezonas sākumu vai pat vēlāk, trešdien teica Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris.

Ņemot vērā līgas ambīcijas, arī basketbolā, līdzīgi kā hokejā, dalībai jaunajā līgā būtu vajadzīgs superklubs. Ja arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" basketbolista Andra Biedriņa līmeņa spēlētājus jaunais klubs nespēs piesaistīt, līmenis būs gana augsts, lai komandā spēlētu pieci līdz seši Latvijas valstsvienības basketbolisti un, iespējams, arī Kaspars Kambala, paskaidroja Kehris.

LBS prezidents gan piebilda, ka projekts vēl nav sasniedzis tādu attīstības stadiju, lai jau varētu domāt par piesaistāmajiem spēlētājiem. Kehris arī norādīja, ka basketbolam tik un tā būs jācīnās par savu skatītāju daļu, jo jākonkurē ne tikai ar hokeju un Rīgas "Dinamo", bet arī ar dažādu koncertu un izklaides pasākumu organizatoriem.

Jaundibinātais Rīgas "Dinamo" veiksmīgi sācis cīņas KHL, kur pēc pirmās mājas spēļu sērijas komanda ir tuvu līderiem. KHL spēlē lielākoties Krievijas komandas, taču piedalās arī pa vienam klubam no Baltkrievijas, Kazahstānas un Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi