Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kubliņas un Jēkabsones-Žogotas pārstāvētās komandas sasniedz FIBA Eirolīgas finālturnīra pusfinālu

Uzvaras arī trešajās FIBA Eirolīgas finālturnīra spēlēs trešdien izcīnīja latviešu basketbolistu Ievas Kubliņas un Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētās komandas, uzvarot savās apakšgrupās.

Krievijas pilsētā Jekaterinburgā notiekošā turnīra B apakšgrupas trešās kārtas mačā Kubliņas pārstāvētā Turcijas čempionvienība Stambulas Fenerbahce ar rezultātu 73:70 (15:22, 20:19, 19:12, 19:17) uzvarēja Krievijas klubu Vidnojes Sparta&K.

Kubliņa šoreiz laukumā pavadīja 20 minūtes un četras sekundes, izceļoties ar vienu punktu, ko guva, realizējot vienu no diviem izpildītajiem soda metieniem. Vēl latvietes kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts sāncenšu metiens, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un divas personīgās piezīmes. Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 26 punktiem bija amerikāņu viesspēlētāja Kepija Pondekstere. 

Turnīra pirmās kārtas mačā Fenerbahce pirmdien ar 69:44 pieveica Francijas vienību Bourges Basket, bet otrdienas cīņā ar rezultātu 86:59 pārspēja Itālijas komandu Skio Famila Wuber

Pēc visiem trim aizvadītajiem grupu turnīra mačiem Fenerbahce izcīnīja uzvaru B apakšgrupas kopvērtējumā, ne reizi nepiedzīvojot zaudējumu un pārliecinoši iekļūstot sacensību pusfinālā. Tikmēr otro ceļazīmi uz pusfinālu ieguva Bourges Basket vienība. 

Savukārt A apakšgrupā vēl pirms pēdējās kārtas pirmo vietu jau nodrošinājusi un pusfinālam kvalificējusies Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Jekaterinburgas UGMK komanda. 

Apakšgrupas pēdējā kārtā trešdien UGMK komanda rezultātu 72:44 (27:17, 20:12, 15:4, 10:11) sagrāva Turcijas klubu Stambulas Galatasaray

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadītajās 18 minūtēs un 46 sekundēs guva sešus punktus, realizējot trīs no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem. Vēl latvietes kontā bija arī trīs izcīnītas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas personīgās piezīmes. 

Pirms tam UGMK savā pirmajā mačā pirmdien ar 68:45 pieveica Polijas vienību Polkovices CCC, bet otrdien pārliecinoši uzvarēja Košices Goods Angels no Slovākijas ar 72:41. 

Jau skaidrs, ka pusfinālā UGMK sacentīsies ar Bourges Basket, bet Fenerbahce pretiniece būs Good Angels komanda, kas izšķirošajā mačā par otro vietu grupā ar 66:54 pārspēja CCC basketbolistes.

Finālturnīrs Jekaterinburgā risināsies līdz šīs nedēļas beigām. Tajā astoņas komandas, sadalītas divās apakšgrupās, aizvadīs viena apļa turnīru, bet divas labākās no katras grupas iekļūs pusfinālā. Pusfināla mači tiks aizvadīti piektdien, bet svētdien risināsies mačs par trešo vietu un fināls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi