Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Laikraksts: rīkojot basketbola čempionātu sievietēm, LBS "kaut kur pazuduši" 140 000 latu

Valsts kontrole (VK) revīzijā konstatējusi, ka, rīkojot Eiropas basketbola čempionātu sievietēm 2009.gadā, Latvijas Basketbola savienība (LBS) ir veikusi virkni pārkāpumu, kas ievērojami palielinājuši tā izmaksas, un kaut kur pazuduši 140 000 latu, pirmdien vēsta laikraksts Neatkarīgā (NRA).Pēc laikraksta ziņotā, saskaņā ar līgumu LBS pirms čempionāta bija jāiemaksā 200 000 eiro liela drošības nauda starptautiskajā organizācijā FIBA Europe Properties GMBH, ko LBS arī izdarīja.

Pēc tam, neskatoties uz to, ka iemaksāto drošības naudu pēc sacensībām atmaksātu, savienība šim mērķim saņēma 140 000 latu no valsts budžeta. Pēc čempionāta beigām atpakaļ saņemtā nauda bija jāatdod valsts budžetā, tomēr tā nav noticis.Tāpat VK pārmet atsevišķa nodibinājuma izveidi čempionāta organizēšanai,  tādējādi palielinot tā administratīvās izmaksas. Kā vēsta NRA, normatīvie akti neatļauj šāda nodibinājuma veidošanu. VK atklāja vairākas nepilnības nodibinājuma darbībā – apmēram 150 000 latu tikuši izlietoti neatļauti vai nelietderīgi, proti, algojot štata darbiniekus un apmaksājot nevajadzīgus darbus. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) norāda, ka nodibinājuma darbību var vērtēt divējādi – no organizatoriskā viedokļa tā ir bijusi veiksmīga, un to pierāda Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas izteiktā atzinība par čempionāta norisi, bet administratīvi saimnieciskā darbība vērtējama kritiski, jo valsts budžeta līdzekļi ne vienmēr izlietoti lietderīgi. IZM nezinot, kur palikuši 140 000 latu, kas iemaksāti kā drošības nauda, tāpēc ir sagatavots pieprasījums LBS informāciju par līdzekļu izlietošanas mērķiem.

Edgars Jaunups (JL), kas pirms Eiropas čempionāta sievietēm bija LBS ģenerālsekretārs, laikrakstam nav varējis paskaidrot, kāpēc bija nepieciešams dibināt jaunu organizāciju čempionāta rīkošanai un kur šī organizācija tērēja līdzekļus, savukārt LBS pašreizējais ģenerālsekretārs Edgars Šneps, kas E.Jaunupu amatā nomainīja pērnā gada aprīlī, stāstīja, ka līdzīga prakse, kad līdzekļus, ko no valsts budžeta iemaksā kā drošības naudu starptautiskās organizācijās pirms sacensību norises, pēc to atgūšanas neatmaksā valsts budžetā, ir gandrīz visām sporta federācijām.

Uz jautājumu par to, kur LBS iztērēja 140 000 latu, E.Šneps atbildēja: "Savām vajadzībām. Šī summa jau iepriekš bija ierēķināta budžetā un bija ļoti nepieciešama, jo daudzās budžeta pozīcijās LBS pērn bija ievērojami samazināti līdzekļi."
E.Šneps arī teicis, ka gadījumā, ja 140 000 būtu atmaksāti valstij, LBS būtu spiesta tikpat lielu naudas summu IZM prasīt papildus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi