Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas 3x3 basketbolisti uzvar ranga līderus, bet apstājas pusfinālā

Latvijas 3x3 basketbola komanda Rīga Ghetto Basket, kurā spēlē Artūrs Strēlnieks, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Nauris Miezis, sestdien apstājās Pasaules tūres Naņdzjinas Masters turnīra pusfinālā.

Latvijas komanda, kurai piešķirts trešais numurs, vispirms ceturtdaļfinālā ar 21:15 pārspēja pasaules vadošo komandu "Novi Sad" no Serbijas, kas turnīrā saņēmusi pirmo numuru. Astoņus punktus Latvijas komandā guva Krūmiņš, pa pieciem punktiem bija Miezim un Strēlniekam, bet trīs - Čavaram.

Vēlāk pusfinālā Latvijas komanda ar 17:21 piekāpās Kanādas vienībai "Edmonton", kurai turnīrā ir septītais numurs. Pa pieciem punktiem guva Miezis un Krūmiņš, četrus punktus guva Strēlnieks, bet trīs - Čavars.

Jau ziņots, ka latvieši C apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 15:20 piekāpās Šaķu "Gulbelē" no Lietuvas, kas turnīrā izlikti ar sesto numuru. Otrajā mačā cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā "Rīga Ghetto Basket" ar rezultātu 21:19 pieveica "New York City" no ASV, kuriem bija piešķirts 19.numurs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas 3x3 basketbola izlases līderim Kārlim Lasmanim otrdien tika veikta potītes operācija, kā dēļ viņš trīs mēnešus nevarēs doties laukumā, informē Pasaules tūres rīkotāji.

Operācija veikta, lai Lasmanis varētu būt ierindā uz nākamgad Indijā paredzēto olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. 

Lasmanis šosezon pārstāvēja "Rīga Ghetto Basket" komandu, uz brīdi kļūstot par individuālā ranga līderi. Šobrīd viņš atkāpies uz otro vietu.

Pasaules tūres finālposms jeb "Finals" no 2. līdz 3.novembrim norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā, un jau tagad ir skaidrs, ka tajā piedalīsies arī Latvijas vadošā komanda "Rīga Ghetto Basket".

"Riga Ghetto Basket" augusta sākumā Prāgā triumfēja Pasaules tūres "Masters" posmā, bet šī paša mēneša pēdējā nedēļā izcīnīja otro vietu Debrecenas "Masters" sacensībās. Aprīlī Latvijas komanda Dohā pirmo reizi triumfēja Pasaules tūres posmā, bet jūnijā Ķīnas pilsētā Čendu izcīnīja sudrabu. Tāpat latvieši guva sudraba medaļas arī Pasaules kausa finālā.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi