Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas 3x3 izlases basketbolisti dramatiskā spēlē zaudē Eiropas kausa finālā

Latvijas 3x3 basketbola izlase ar Nauri Miezi, Edgaru Krūmiņu, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru sastāvā svētdien Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē dramatiskā spēlē zaudēja Eiropas kausa izcīņas finālā, nespējot nosargāt pērn izcīnīto Vecā kontinenta meistarsacīkšu uzvarētāju titulu. Latvijas basketbolisti izšķirošajā spēlē par čempionu titulu ar 18:19 piekāpās Serbijai, kura turnīrā bija izlikta ar pirmo numuru.

Finālu Latvija, kurai turnīrā bija trešais numurs, sāka vāji, nonākot iedzinējos ar 1:6, pēcāk gan pietuvojoties līdz 8:10, pēc tam starpību samazinot arī līdz 12:13. Serbija gan atkal atrāvās, panākot 17:12 savā labā. Latvijas basketbolisti gan nodemonstrēja raksturu, panākot 18:18. Serbi atbildēja ar vēl vienu precīzu metienu, bet beigās pēdējās sekundēs latviešiem bija divas iespējas izraut uzvaru, taču Krūmiņš netrāpīja brīvu tālmetienu, kā arī no tālās distances netrāpīja Miezis.

Serbija par Eiropas čempioni kļuva pirmo reizi. Serbi ceturtdaļfinālā ar 19:10 pārspēja Ungāriju, bet pusfinālā ar 21:13 sagrāva Krieviju.

Jau ziņots, ka Latvijas basketbolisti vispirms svētdien ceturtdaļfinālā ar 21:18 uzvarēja Spāniju, bet pēc tam pusfinālā ar 21:20 uzvarēja Slovēniju.

Certurtdaļfinālā Latvijas 3x3 basketbolisti sīvā cīņā pret spāņiem bija labāki mača beigu daļā, bet pusfinālā pret Slovēniju, kura turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, uzvaru izdevās izraut 28 sekundes pirms mača beigām. Vēl pirms pēdējās minūtes Latvija bija vadībā ar 18:14, bet pusminūti pirms beigām slovēņi ar diviem soda metieniem panāca izlīdzinājumu 20:20. Tomēr pēdējais vārds piederēja Latvijai, kuras rindās uzvaras grozu iemeta Lasmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi