Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Latvijas basketbola izlase otrajā pārbaudes spēlē piekāpjas Krievijai

Piektdienas vakarā Arēnā Rīga piekto pārbaudes spēli pirms Eiropas čempionāta aizvada Ainara Bagatska vadītā Latvijas basketbola izlase. Otro vakaru pēc kārtas mūsējo pretinieki bija Krievijas basketbolisti, kuriem laukuma saimnieki šoreiz piekāpās ar 67:73 (17:24, 13:21, 21:13, 16:15).

Dienu iepriekš Latvija bija pārāka ar 72:52.

Ar 15 gūtiem punktiem un 7 atlēkušajām bumbām produktīvākais Latvijai bija Kaspars Bērziņš, bet pa 10 Dairim Bertānam un Jānim Blūmam. Krievijai 11 punkti centram Dmitrijam Sokolovam, bet pa 10 Andrejam Voroncevičam un Vitālijam Fridzonam.

Līdzīgi kā dienu iepriekš, arī piektdien Latvija spēles sākumā nonāca iedzinējos ar 0:7 un 4:10. Turpinājumā uzbrukums īsti nevedās nevienai no komandām, rezultātam ilgstoši teju nemainoties. Lai gan Ainara Bagatska padotie pietuvojās līdz 8:10, Krievija ar diviem precīziem tālmetieniem īsā brīdī atkal atguva pārsvaru. Pirmās ceturtdaļas beigas labāk aizvadīja Krievija, uzvarot desmitminūti ar 24:17. Pēdējā sekundē ar divpunktu metienu atzīmējās Rolands Freimanis.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija guva sešus punktus pēc kārtas un pietuvojās līdz 23:26, pēc tam arī 25:27, tomēr sekoja vairākas nesekmīgas epizodes un drīz vien Krievija bija atguvusi deviņu punktu pārsvaru. Bagatskis sauca savējos uz minūtes apspriedi, tomēr Krievija pēc tās panāca lielāko pārsvaru spēlē un atpūtā devās ar +15 uz tablo - 45:30. 

Otrā puslaika pirmajās piecās minūtēs Latvija tuvāk īsti netika (38:52), pēc tam gan gūstot sešus punktus pēc kārtas. Iespēju pietuvoties vēl vairāk neizmantoja D.Bertāns, sev neraksturīgi aizmetot garām abus soda metienus (pirms tam gan iesita grozā bumbu pēc partnera neprecīzā sodiņa). Pēdējās minūtes trešajā ceturtdaļā Latvija aizvadīja ar īso un ātro sastāvu, kas atkal ļāva pietuvoties līdz -7 (51:58) pirms pēdējām 10 minūtēm.

Neveiksmes uzbrukumā sākotnēji neļāva laukuma saimniekiem tikt vēl tuvāk, taču pēc pieredzējušo spēlētāju sūtīšanas laukumā drīz vien uz tablo vairs tikai 56:62. Tad savu vārdu teica Krievijas centrs Dmitrijs Sokolovs, atjaunojot +10, bet pēc vairākām veiksmīgām epizodēm Latvija intrigu saglabāja - 62:67 divas minūtes līdz pamatlaika beigām, bet 45 sekundes pirms finālsirēnas 65:70. Atlikušajā laikā Latvija piekopa tīšo pārkāpumu taktiku, tomēr šoreiz tas rezultātu nedeva - otrajā abu komandu tikšanās reizē Krievija uzvarēja ar 73:67.

Latvijas valstsvienības treneri, salīdzinot ar ceturtdienu, sastāvā veica trīs izmaiņas - Mareka Mejera, Mārtiņa Meiera un Ronalda Zaķa vietā piektdien spēlēja Jānis Timma, Artūrs Bērziņš un Andrejs Šeļakovs. Timma un Bērziņš iepriekš spēlējuši pārbaudes turnīrā Slovēnijā, bet Šeļakovs šovasar valstsvienības sastāvā laukumā izies pirmo reizi. Krievijai laukumā devās viens no līderiem Vitālijs Fridzons, kurš ceturtdien nespēlēja.

Pirmos trīs mačus gatavošanās ciklā mūsējie aizvadīja pagājušās nedēļas nogalē turnīrā Slovēnijā. Vispirms zaudējums mājiniekiem (67:71), tad uzvara pret pasaules vicečempioniem turkiem (66:61) un zaudējums galotnē Serbijai (54:67). Turpinājumā sekoja treniņi Rīgā, bet pirms mačiem ar Krieviju Bagatskis no izlases atskaitīja jaunos Žani Peineru un Mārtiņu Laksu.

Gatavošanās posmā Eiropas čempionātam vēl paredzētas pārbaudes spēles Horvātijā un Somijā, bet čempionāts 4.septembrī sāksies Slovēnijā. Latvija spēlēs B apakšgrupā, kur, lai turpinātu cīņu otrajā posmā, konkurencē ar Maķedoniju, Lietuvu, Melnkalni, Bosniju un Serbiju būs jāizcīna vismaz 3.vieta. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi