Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Latvijas basketbola otrā izlase pārbaudes mačā zaudē spēcīgajai Tunisijai

Latvijas vīriešu basketbola otrā izlase piektdien Šauļos pārbaudes mačā zaudēja 2011.gada Āfrikas čempioniem Tunisijas sportistiem.

Latvija aizvadītajā mačā ar 58:65 (16:20, 15:17, 14:11, 13:17) piekāpās Tunisijai, kas šobrīd gatavojas Āfrikas čempionātam. Sestdien abas vienības tiksies atkārtoti.

Rezultatīvākie Latvijas rindās ar deviņiem punktiem bija Mārtiņš Meiers, Mārtiņš Laksa un Ingus Jakovičs, kuram tāpat piecas rezultatīvas piespēles un astoņas kļūdas.

"Brīnumus nepieredzējām - labāk nospēlēja tie, kuriem bijusi labāka prakse klubos un iekrāta lielāka pieredze," Latvijas Basketbola savienība (LBS) citē Latvijas izlases galveno treneri Ainaru Bagatski. "Uz mazajiem spēlētājiem gūlās lielāka slodze nekā parasti, un tas daļēji izskaidro lielo kļūdu skaitu. Pietrūka viena spēlētāja, lai vajadzīgajā brīdī paātrinātu spēli. Ņemot vērā to, ka kopā aizvadījām tikai trīs treniņus, bija uzstādījums spēli nesarežģīt. Brīžiem izdevās, bet brīžiem putrojāmies un dāvinājām pretiniekiem iespējas gūt vieglos punktus. Tādi viņiem sakrājās ap 50. Darba punktus brīžos, kad aizsardzībā spēlējām pareizi, viņi guva maz."

"Pēdējā ceturtdaļā vienubrīd atraisījās uzbrukums, bet tūlīt sekoja rupjas kļūdas aizsardzībā, kas izšķīra spēles likteni," skaidroja Bagatskis. "Atsevišķu spēlētāju sniegumu šodien vēl nekomentēšu. Informācija krājas, pārrunāsim iespaidus ar manu palīgu Ainaru Zvirzgdiņu un pieņemsim lēmumu."

Zīmīgi, ka šajā mačā valstsvienībā debitēja uzreiz trīs spēlētāji ar pieredzi Nacionālajā koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā - Dāvis Rozītis (Havaju universitātes komanda "Warriors"), Endrū Smits (Brīvības universitāte) un Ričmonds Vilde (Hjūstonas Baptistu universitāte).

Pēcāk Latvijas otrā izlase atgriezīsies Latvijā, bet treneri izvēlēsies tos četrus piecus spēlētājus, kuri pievienosies pamatsastāvam, kas treniņus uzsāka ceturtdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi