Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Latvijas basketbola sezonas ieguvēji un zaudētāji

Diena vērtē Latvijas basketbola klubu sezonas lielākos veiksminiekus un neveiksminiekus.

+ + + + +

* * * * Jānis Strēlnieks


BK Ventspils jaunais saspēles vadītājs (19) patīkami ātri pieņemas ne tikai meistarībā, bet arī pieredzē un pārliecībā un jau spēj itin labi sabalansēt individuālās aktivitātes ar komandas spēles organizēšanu.

* * * * Ingus Bankevics

Valmieras snaiperis (23) sasniedzis cienījamu stabilitāti un izvirzījies par rezultatīvāko spēlētāju visā SEB Baltijas līgā (vidēji spēlē 19,9 punkti).

* * * Ernests Kalve

ASK Rīga uzbrucējs (21) iespēlējies pēc divu gadu cīņas ar savainojumiem (diemžēl nupat progresu apturējis plaukstas pamatnes lūzums), tiesa, pagaidām labāk jūtas ceturtā numura pozīcijā, kurā plašākos starptautiskos ūdeņos izpeldēt būs grūti.

* * * Jurijs Aleksejevs

VEF Rīga centra spēlētājs (23) aizvada pretiniekiem ir bīstams gan soda laukumā, gan no trīspunktu līnijas, turklāt aizvien labāk iekļaujas komandas spēlē.

* * * Ronalds Zaķis

BK Ventspils centrs (21) nostiprinājies komandas pamatsastāvā un aizvien biežāk spēj lietderīgi izmantot savus apskaužamos fiziskos dotumus, taču vēl ne tuvu nav sasniedzis iespēju griestus.

* * * Dairis Bertāns

ASK Rīga uzbrūkošais aizsargs (19) klubam palīdzējis izcīnīt vairākas uzvaras, tomēr vēl pietrūkst taktiskās gudrības, lai pilnībā izmantotu savus trumpjus uzbrukumā un efektīvi nospēlētu aizsardzībā.

* * * Mareks Jurevičus

BK Ventspils uzbrūkošais aizsargs (23) arī jaunā kvalitātē spēj lietderīgi izmantot savu plašo uzbrukuma arsenālu, tiesa, stabilitātes vēl pietrūkst.

— — — — —

* * Armands Šķēle

Barons/LMT kapteinim (25) pēc spoži aizvadītās pērnās sezonas bieži trūkst motivācijas, veiksmes un svaigu ieroču. Protams, ar unikālo talantu vien pietiek, lai pat neveiksmīgā sezonā būtu viens no labākajiem Latvijā. Taču, salīdzinot ar potenciālajām iespējām, regress ir neapšaubāms un jaunu izaicinājumu trūkums draud ar profesionālās karjeras kolapsu.

* * Akselis Vairogs

BK Ventspils kapteinis (23) augstāka līmeņa komandā nekādi nespēj sasniegt 2006.gadā Valmiera rindās demonstrēto meistarību, kaut arī šosezon nav trūcis iespēju pierādīt sevi.

* * Juris Umbraško

BK Ventspils pieredzējušākais spēlētājs (29) uz krietni jaunāko partneru fona neizceļas ar stabilitāti, kas no viņa tikusi gaidīta. Palicis tāds pats, kādu pazīstam jau gadiem — labs basketbola melnstrādnieks, kura veiksmes uzbrukumā ir pārāk retas un iepriekš neparedzamas.

* * Māris Gulbis

VEF Rīga uzbrucējs (23) pēc pērn spertā soļa uz augšu šosezon meistarībā atkal iestrēdzis. Daļa vainas jānoveļ uz savainojumiem, taču pašam būs labāk, ja neveiksmju iemeslus meklēs ne tikai ārējos faktoros.

* Raimonds Vaikulis

Liepājas lauvu uzbrūkošajam aizsargam (28) nav izdevies pierādīt, ka Barons/LMT vadības lēmums atteikties no viņa pakalpojumiem bijusi kļūda. Stabilitātes trūkums un neprasme izmantot savus trumpjus, šķiet, kļuvuši par neārstējamām nelaimēm.

* Kaspars Cipruss

Bez kluba Latvijā palikušais centra spēlētājs (26) pirms astoņiem gadiem bija Eiropas junioru čempionāta All Star piecniekā...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kuri spēlētāji progresējuši vai regresējuši?

Ainars Bagatskis, SK Valmiera. Kardinālu pārsteigumu nav bijis. Jaunā kvalitātē sevi parāda Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks. Tas ir likumsakarīgi, jo abi ir Latvijas junioru izlases līderi. Patīkami, ka pēc treneru maiņas ASK Rīga iespēlējušies Ernests Kalve un Raitis Grafs. Manā komandā nobriedušu basketbolu rāda Ingus Bankevics un Rinalds Sirsniņš. Par slikto pusi neko nevaru pateikt — nav bijis laika iedziļināties.

Edmunds Valeiko, ASK/Buki. Labā līmenī sevi apliecinājis Mareks Jurevičus, pie pirmās iespējas to izdarījis Ernests Kalve. Iepriecina arī Jāņa Strēlnieka progress — ja viņš tā turpinās, būs aizvien labāks. Milzīgus mīnusus neesmu pamanījis. Gribētos sagaidīt lielāku stabilitāti no Kaspara Bērziņa, kuram joprojām ir gan ļoti labas, gan ļoti sliktas spēles. Nepatika attieksme, ar kādu pret Gulbenes komandu spēlēja Jānis Porziņģis.

Valdis Valters, VEF Rīga. Pirmā vieta — Strēlnieks. Bankevics labi spēlē uzbrukumā, bet netiks labā klubā, ja neiemācīsies spēlēt arī aizsardzībā. Tāpat kā Bertāns un Kalve. Zaķim vajag jaunus izaicinājumus, lai neapstātos. Progresējuši Aleksejevs, Jeromanovs un Šeļakovs, taču viņiem vēl tālu līdz top līmenim. Progresē Blaus un Plivda. Neveiksmīga sezona Vairogam, Umbraško, Gulbim. Šķēles palikšana Latvijā bija kļūda.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi