Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas basketbolistēm cīņa par medaļām beigusies

Latvijas basketbolistēm neizdosies cīnīties par medaļām Eiropas čempionāta finālturnīrā, jo ceturtdien notikušajā ceturtdaļfinālā pagarinājumā ar 64:69 piekāpās Krievijai.

Latvijas valstsvienībai spēle iesākās neveiksmīgi - daudz nerealizētu metienu pat no drošām situācijām, bet aizsardzībā tika dota vaļa krievietēm ērti saspēlēties un izspēlēt bumbu līdz brīvam metienam, lai gan arī pretiniecēm bija daudz garām palaistu iespēju.

Mājinieces nonāca zaudētājos ar 5:14, taču tad beidzot iespēlējās komandas līdere Anete Jēkabsone-Žogota, kas realizēja divus tālmetienus, pārtvēra bumbu un sekmīgi nodiriģēja uzbrukumu, bet komandai izdevās teicams izrāviens (10:0) un perioda izskaņā jau tika iegūta vadība 15:14.

Otrais periods sākās tukšā laukuma saimniecēm un Krievijas izlase atkal atguva vadību. Pēc ilgākiem pūliņiem atkal tika atgūts līdzsvars: vispirms caurgājienā divus punktus ar sodu guva Liene Jansone (soda metiens gan palika nerealizēts), aizsardzībā ar zonas aizsardzību lika kļūdīties pretiniecēm un pretuzbrukumā Krūmberga ar tālmetienu izvirzīja vadībā latvietes - 22:20.

Ar lielu centību aizsardzībā latvietes guva iespēju pēc iespējas, taču vairākas no tām palika neizmantotas, tādēļ rezultāts auga lēnām. Aizsardzībā zem sava groza krievietēm netika dotas ne mazākās iespējas izpildīt metienus. Pusotru minūti pirms puslaika beigām Stepanovai pirmajai izdevās būt rezultatīvai zem groza un samazināt starpību līdz 22:26. Lieliski spēlē iesaistījās Krūmberga. Četras sekundes pirms pārtraukuma Jēkabsone-Žogota ar diviem precīziem soda metieniem ieguva četru punktu pārsvaru - 30:26.

Pēc pārtraukuma latvietes iesāka tik pat veiksmīgi, taču tad mazliet pajuka spēle un to labi izmantoja krievietes. Latvijas izlase pirmajās puslaika piecās minūtēs guva tikai divus punktus. Turpinājumā krievietes izmantoja iespējas iespēlēt bumbu zem groza, viņas sāka spēlēt ātrāk un pirms pēdējās desmitminūtes ieguva divu punktu pārsvaru - 39:37.

Pēdējais periods gāja kā pa viļņiem abām komandām. Lavijas izlases vājās pozīcijas bija daudzie nerealizētie soda metieni un zaudētās cīņas par atlēkušajām bumbām pie sava groza. Tomēr pēdējais periods beidzās laimīgi - pēdējā sekundē Baško caurgājienā guva divus punktus un panāca neizšķirtu 53:53.

Papildlaikā spoži nospēlēja Baško, kurai diez ko nevedās spēle pamatlaikā. Viņa ļoti prasmīgi un rezultatīvi uzņēmās iniciatīvu un guva ļoti vērtīgus punktus. Taču papildlaika pašā galotnē viņa ļoti neveiksmīgi sasteidza tālu trīspunktu metienu, likvidējot pēdējās izredzes uz panākumu.

Šī pāra uzvarētājas pusfinālā tiksies ar Spāniju, bet zaudētājas sacentīsies ar Itāliju cīņā par atlikušo ceļazīmi uz pasaules čempionātu.

x x x

Eiropas čempionāta finālturnīrs

Ceturtdaļfināls

Latvija 64:69 Krievija
(15:14, 15:12, 7:13, 16:14, 11:16)

Latvija: Jēkabsone-Žogota 23 + 8 AB, Baško 17 + 6 AB, Krūmberga 9, Jansone 8 + 7 AB, Tamane 4, Kārkliņa 2, Brumermane 1.

Krievija: Stepanova 16 + 12 AB, Korstina 14 + 9 AB, Abrosimova 13 + 12 AB, Osipova 13 + 11 AB, Hamona 11, Kuzina 2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi