Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latvijas basketbolisti nervozā galotnē notur uzvaru pār Nīderlandi

Pateicoties lieliski aizvadītajai pirmajai ceturtdaļai, Latvijas basketbola izlase trešdien ar rezultātu 86:81 izbraukumā uzvarēja Nīderlandi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra D grupas spēlē. Līdz ar to tulpju zemes pārstāvjiem zuda pat teorētiskas izredzes kvalificēties finālturnīram. Rezultatīvākais Latvijas izlasē bija Kaspars Bērziņš - 21 punkts un astoņas bumbas zem groziem, savukārt 18 punkti (16 no tiem pirmajā puslaikā) Riharda Kuksika rēķinā.

Tikmēr mājinieku centrs Henks Norels latviešu grozā sameta 24 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet 22 punkti Robinam Smeuldersam.

Pirmos punktus pēc spēlētas pusminūtes guva mājinieki, taču īsā brīdī rezultāts kļuva jau 11:4 Latvijas izlases labā. Trīs tālmetienus 1.ceturtdaļā realizēja Kaspars Bērziņš, bet Kuksikam 10 gūti punkti – kopīgiem spēkiem latvieši pirmo desmitminūti uzvarēja ar iespaidīgu 16 punktu pārsvaru – 33:17. Otrās trešdaļas vidū mūsējo pārsvars divas reizes sasniedza 20 punktu atzīmi. Puslaika beigās gan Nīderlandei piecus punktus pēc kārtas guva Robins Smeulderss, nedaudz samazinot starpību – 34:49. 

Otrā puslaika pirmajās minūtēs laukuma saimnieki prata samazināt deficītu līdz 11 punktiem, bet īstajā brīdī no tālienes precīzs bija Strēlnieks, bet vēl divus punktus pievienoja Bērziņš. Minūtes laikā divi trejači arī Dairim Bertānam, kas ļāva atjaunot 20 punktu starpību (65:45). Tomēr līdz 3.ceturtdaļas beigām pārsvars nedaudz saruka – 68:56 vēl neļāva atslābināties pirms izšķirošajām desmit minūtēm.

Pirmo trīs minūšu laikā rezultāta starpība nemainījās (72:60), bet pēc brīža mājinieki pirmo reizi kopš 1.ceturtdaļas spēja samazināt deficītu līdz viencipara skaitlim (65:74). Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Nīderlande sasniedza piezīmju normu, bet K.Bērziņš no soda līnijas meta nekļūdīgi (80:67). Taču mājinieki vēl pietuvojās līdz astoņu punktu atstatumam, bet 101 sekundi pirms mača beigām tablo vēstīja vairs tikai 82:77 Latvijas labā. Piedevām ar piecām piezīmēm malā devās Bērziņš, kurš šajā spēlē bija teju neatsverams palīgs. 36 sekundes pirms finālsirēnas trauksmes zvani jau bija ļoti skaļi (84:81), tomēr kopīgiem spēkiem izdevās trauslo pārsvaru nosargāt un izcīnīt ceturto uzvaru kvalifikācijas turnīrā - 86:81.

Jāatzīmē, ka šajā spēlē Latvija pa pretinieku grozu izdarīja 35 tālmetienus, no kuriem precīzi bija 13, savukārt Nīderlande realizēja tikai divus no 14 mēģinājumiem. Atsevišķi ņemot, Latvija bija pārāka vienīgi pirmajā ceturtdaļā, kamēr pārējās trīs uzvarēja laukuma saimnieki. 

Sestdien savā laukumā Latvija uzņems Gruziju, bet kvalifikācijas turnīra pēdējo spēli aizvadīs 11.septembrī Rumānijā. 

D grupas pirmajā mačā trešdien Gruzijas izlase savā laukumā ar 103:107 atzina Bosnijas un Hercegovinas pārākumu. 

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs katras kvalifikācijas grupas divas labākās vienības, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EČ kvalifikācija

Nīderlande - Latvija 81:86 (17:33, 17:16, 22:19,25:18)

Latvija: K.Bērziņš 21, Kuksiks 18, Dair.Bertāns 13, Dāv.Bertāns 10, Meiers 10, Strēlnieks 8, Mejeris 3, Jeromanovs 2, Šeļakovs 1, A.Bērziņš

D grupas kopvērtējums

1.Bosnija 5-2
2.Latvija 4-2
3.Gruzija 4-2
4.Nīderlande 2-5
5.Rumānija 1-5

5.IX Gruzija - Bosnija 103:107, Nīderlande - Latvija 81:86
8.IX Latvija - Gruzija, Bosnija - Rumānija
11.IX Rumānija - Latvija, Gruzija - Nīderlande

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi