Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas klubiem LIBL trīs uzvaras savā laukumā

Ventspilī, Jūrmalā un Ogrē sestdien mājinieki svinēja uzvaru Pafbet Latvijas-Igaunijas (LIBL) Basketbola līgas spēlēs.

Bez zaudējumiem šosezon arī pēc trešā aizvadītā mača palika "Ogres" basketbolisti, kuri savā laukumā ar 81:73 (25:24, 21:17, 17:14, 18:18) apspēlēja Raplas "Avis Utilitas".

Pa 17 punktiem uzvarētāju labā guva Kārlis Apsītis un Džeimss Beitemons, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles. Desmit punkti Jānim Pozņakam, deviņi punkti un pa sešām piespēlēm un bumbām zem groziem, kā arī trīs pārķertas bumbas - Kristapam Dārgajam, astoņi punkti Rihardam Zēbergam, pa septiņiem - Renāram Magonem, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, un Kasparam Bērziņam, bet Rinaldam Sirsniņam seši punkti un deviņas rezultatīvas piespēles. Viesiem 17 punktus un sešas piespēles sakrāja Devonta Viljamss.

Spēle noritēja samērā līdzīgi, viesiem lielāko pārsvaru iegūstot 15.minūtē - 32:29, bet mājinieki trešajā ceturtdaļā brīžiem uzaudzēja deviņu punktu pārsvaru. Pēdējoreiz neizšķirts (36:36) bija mača 17.minūtē, pēc tam vadībā nemainīgi bija ogrēnieši.

"Ogres" basketbolisti sezonas ievadā bija uzvarējuši Ventspils un Jūrmalas klubus, ar divām uzvarām divās spēlēs ieņemot trešo vietu uzreiz aiz šodienas pretinieces, kas bez panākumiem pār Liepājas un Valmieras vienībām bija tikusi galā arī ar Tallinas "Kalev"/TLU. Pēc sestdienas spēles "Ogre" turnīra tabulā ar bilanci 3-0 ir ceturtajā vietā, otro ar bilanci 3-1 dalot šodienas pretiniekiem un "Ventspils" basketbolistiem.

"Ventspils" savā laukumā 107:72 (18:18, 35:21, 27:13, 27:20) sagrāva "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", sagādājot pretiniekiem trešo zaudējumu sezonā.

Jānis Kaufmanis uzvarētāju labā guva 19 punktus, "double-double" - 16 punkti un 12 bumbas zem groziem - Jānim Bērziņam, vienas atlēkušās bumbas līdz tamlīdzīgam sasniegumam pietrūka Ronaldam Zaķim - 11 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, bet desmit punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Veslijam Vašpunam. Valmieriešiem 15 punkti un septiņas bumbas zem groziem Robertam Blumbergam, 15 punkti un piecas atlēkušās bumbas Klāvam Dubultam un 12 punkti Valteram Vēverim.

Valmierieši kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēja ar līgas čempioni līdz pat mača 15.minūtei, kad mājinieki sāka attālināties arvien tālāk. Var teikt, ka maču uzvarēja "Ventspils" rezervisti, kuri savus oponentus pretinieku komandā pārmētāja ar 58:20.

Ventspilnieki sezonu sākuši ar mainīgām sekmēm, starp divām graujošām uzvarām pār Liepājas un Pērnavas komandām ciešot zaudējumu Ogres vienībai. Tikmēr Valmieras basketbolisti sezonas pirmajās divās spēlēs zaudēja Pērnavas un Raplas basketbolistiem, bet trešajā duelī pārspēja Tallinas "TalTech". Ar bilanci 1-3 vidzemnieki turnīra tabulā ieņem astoto vietu. 

Visbeidzot vēl vienu panākumu savā laukumā izcīnīja "Jūrmala"/"Betsafe", kas Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta zālē ar 93:57 (27:19 22:12 23:15 21:11) sagrāva Tallinas "TalTech", sagādājot tai otro zaudējumu divos mačos.

Panākumu ar 22 punktiem kaldināja Uģis Pinete, 13 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Džordanam Grāntam, bet 11 punkti, piecas bumbas zem groziem un sešas rezultatīvas piespēles Edgaram Jeromanovam. Savukārt Dzjanis Vikencjevs bez pieciem gūtajiem punktiem sakrāja 13 atlēkušās bumbas un četrus bloķētus metienus. Igaunijas klubam ar 12 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Lēmets Beklers.

Līdzīga cīņa noritēja vien piecas minūtes. Pēc tam ogrēniešu ieslēgtajam ātrumam viesi līdzi netika, lielāko pārsvaru "Ogrei" sasniedzot līdz ar spēles beigu sirēnu.

Jūrmalas komanda sezonu iesāka ar zaudējumu pagarinājumā savai pēdējo gadu principiālajai pretiniecei "Ogrei", bet nākamajā duelī sensacionāli pārspēja Igaunijas grandu Tallinas "Kalev"/"Cramo". Tikmēr Tallinas vienība šajā sezonā bija aizvadījusi vienu spēli, tajā zaudējot "Valmiera Glass"/ViA basketbolistiem. Pēc sestdienas spēles jūrmalnieki ar bilanci 2-1 ieņem septīto vietu, bet Tallinas basketbolisti ar diviem zaudējumiem tikpat mačos - 13.vietu 14 komandu konkurencē.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas TLU/"Kalev" un Rakveres "Tarvas".

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi