Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas sieviešu basketbola izlase triumfē pārbaudes turnīrā Prāgā

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavoties Eiropas čempionātam, sestdien Čehijas galvaspilsētā Prāgā pārbaudes turnīra ietvaros ar rezultātu 69:63 (21:15, 16:14, 16:21, 16:13) pārspēja Ungārijas valstsvienību. Līdz ar to Latvijas valstsvienība izcīnījusi uzvaras visās trijās šī pārbaudes turnīra spēlēs, kopvērtējumā attiecīgi iegūstot pirmo vietu.

Latvijas komandas sastāvā rezultatīvākā ar 14 punktiem bija Digna Strautmane, kamēr 13 punktus pievienoja Kate Krēsliņa. Savukārt 11 punktus iemeta Ieva Pulvere.

Jau spēles sākumā Latvijas basketbolistes ieguva dažu punktu vadību, bet pirmo ceturtdaļu izdevās noslēgt ar sešu punktu pārsvaru - 21:15. Otrajā ceturksnī Latvijai turpināja piederēt pārsvars, kas ļāva pārsniegt arī desmit punktu vadību, bet lielajā pārtraukumā latvietes devās pie rezultāta 37:29.

Savukārt otrajā puslaikā Ungārijas komandai izdevās izlīdzināt spēles gaitu un pārņemt vadību, jo ungārietes trešo ceturtdaļu sāka ar 15:2 izrāvienu, kas ļāva panākt jau piecu punktu vadību - 44:39. Latvijas izlase gan atguvās un neļāva pretiniecēm atrauties, turklāt noslēdzošo ceturksni viņas sagaidīja jau ar trīs punktu pārsvaru (53:50). Beidzamajās desmit minūtēs aizritēja sīva cīņa, turklāt vēl sākumā ungārietes atkal uz īsu brīdi pārņēma vadību, tomēr Latvija atguva iniciatīvu un spēja tikt pie dažu punktu vadības. To arī izdevās nosargāt un gūt uzvaru ar 69:63.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien latvietes, lielāku spēles laiku dodot rezervistēm, ar 85:62 pārspēja Bosniju un Hercegovinu, bet piektdien ar 69:63 guva virsroku pār turnīra saimnieci Čehiju. Tikmēr Ungārija pirmajā mačā ar 58:65 piekāpās Čehijai, bet otrajā duelī ar 83:58 uzveica bosnietes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi