Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-16 basketbolistes Eiropas čempionāta astotdaļfinālā spēkojas ar Turciju

Latvijas U-16 basketbola izlases spēlētājas šodien Lietuvā Eiropas čempionāta astotdaļfinālā tiekas ar Turcijas vienaudzēm.

Matīsa Rožlapas trenētās Latvijas kadetes spēli uzsāks plkst.14.30, to tiešraidē translējot Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) oficiālajam "YouTube" kanālam.

Latvijas jaunās basketbolistes turnīru sāka ar smagu zaudējumu, piektdien kapitulējot Spānijas vienaudzēm ar rezultātu 66:96, savukārt sestdien ļoti pārliecinoši ar 76:47 tika sagrauta Serbija, bet svētdien ar 67:58 pārspēta Nīderlande.

Ar divām uzvarām trīs spēlēs Latvijas kadetes B apakšgrupā ieņēma otro vietu un astotdaļfinālā tiekas ar A apakšgrupā vienu uzvaru izcīnījušo Turciju. Turcietes čempionātu iesāka ar uzvaru 60:38 pār Beļģiju, bet pēc tam sekoja zaudējumi 60:62 pagarinājumā Čehijai un 53:63 Francijai.

Šī dueļa uzvarētāja ceturtdaļfinālā spēlēs pret Krieviju vai Horvātiju.

Latvijas basketbolistes, iekļūstot ceturtdaļfinālā, saglabās vietu augstākajā divīzijā, līdz ar to nākamgad visas sešas Latvijas jaunatnes izlases atkal spēlēs elites grupā.

Gatavojoties Eiropas kadetu čempionātam, Latvijas basketbolistes divās pārbaudes spēlēs ar 68:63 un 53:49 svinēja uzvaru pret Vācijas izlasi, bet vēl pirms tam latvietes piedalījās Baltijas kausā, kur uzvarēja Lietuvas kadetes (64:57), Igaunijas U-18 vienību (62:52) un Igaunijas kadetes (62:52).

Citos pārbaudes mačos latvietes ar rezultātu 70:64 vēlreiz uzvarēja Igaunijas vienaudzes, bet vēlāk pārbaudes turnīrā Polijā izcīnīja divas uzvaras pār turcietēm (76:69) un horvātietēm (86:54), taču cieta zaudējumu polietēm (58:63).

Pērn Latvijas U-16 meiteņu izlase Eiropas čempionātā izcīnīja ceturto vietu, kas bija visu laiku labākais šīs izlases sasniegums. Līdz ar to šovasar Latvijas U-17 meiteņu izlase piedalījās Pasaules kausa izcīņā jaunietēm, kur izcīnīja astoto vietu.

Latvijas izlases spēlētājas aizvadītās sezonas laikā piedalījās Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā. Līnai Loceniecei ir pērnā U-16 Eiropas čempionāta un šāgada U-17 Pasaules kausa izcīņas pieredze, bet piecas basketbolistes U-16 Eiropas čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad.

Rožlapa pēc diviem gadiem U-16 izlases treneru kolektīvā pirmo reizi vada komandu kā galvenais treneris. Savukārt abiem viņa palīgiem - Kristīnei Žeimutei un Gatim Justovičam - šī ir pirmā pieredze Eiropas čempionātā.

Latvijas U-16 meiteņu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā kadetēm:

Elizabete Bulāne, Madlēna Ģērķe, Asnāte Ģērķe (visas - "Rīga"/"Jugla"), Katrīna Smilga, Nikola Priede (visas - "Rīga"/"Rīdzene"), Vanesa Jasa, Samanta Gabranova (abas - "Kolibri"/47.vsk.), Kristiāna Koltone (3.BJSS), Kristiāna Kulačkovska ("Saldus"), Līna Loceniece ("Liepāja 1"), Juta Harčenko ("Daugavpils"), Elīna Sičeva (Berģu skola).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi