Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

LBL: VEF Rīga uzvar un sasniedz pusfinālu pret Ventspili

Pērnās sezonas valsts čempione VEF Rīga trešdien mača galotnē izrāva uzvaru pār Valka/Valga vienību un iekļuva Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā.

VEF Rīga savā laukumā svinēja uzvaru ar 84:79 (28:16, 19:29, 17:12, 20:22), bet ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs panākumiem triumfēja ar 3-0.

Pusfinālā rīdzinieki mērosies spēkiem ar saviem ilggadējiem principiālajiem pretiniekiem Ventspils basketbolistiem, bet otru pāri veidos LBL regulārās sezonas labākā komanda Valmiera/ORDO, kuras pretiniece būs Liepāja/Triobet.

Trešdien aizvadītajā cīņā VEF Rīga nepilnas divas minūtes pirms beigām bija iedzinējos ar 75:79, tomēr Valka/Valga pārsvaru nenosargāja un negaidītu uzvaru neizcīnīja, jo atlikušajā laikā Latvijas un Igaunijas robežpilsētu komanda punktus neguva, kamēr VEF Rīga spēja gūt deviņus punktus pēc kārtas.

Latvijas čempioni spēli iesāka ļoti labi, pirmās ceturtdaļas beigās panākot desmit punktu pārsvaru, taču otrajā spēles nogrieznī viesi gandrīz atspēlējās un pēc puslaika VEF Rīga bija vadībā vairs ar diviem punktiem 47:45.

Kā pa viļniem aizritēja arī cīņas otrā puse, kurā VEF Rīga vairākkārt nesekmīgi centās atruties, taču Valka/Valga izrādīja sīvu pretestību un pēdējās ceturtdaļas vidū sāka izrāvienu, kurā guva deviņus punktus pēc kārtas un pārņēma vadību 79:75.

Tomēr izskaņā labāki bija titulētie rīdzinieki. Vispirms Mareks Mejeris iemeta divus sodus, tad Džošua Bostiks iemeta divus punktus ar sodu, atgūstot rīdziniekiem vadību 80:79. Atlikušajā laikā Valka/Valga spēlētāji izpildīja divus neprecīzus tālmetienus, bet VEF Rīga atbildēja ar Fransisko Krusa un Džoša Harelsona precīziem soda metieniem.

Uzvarētāju komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Harelsons, Mejeris pieplusoja 13 punktus un sešas atlēkušās bumbas, bet Bostiks sameta 11 punktus.

Tikmēr Valka/Valga komandā Mārtiņš Berķis guva 19, bet Jurijs Aleksejevs 15 punktu, izcīnot arī astoņas atlēkušās bumbas zem groziem.

Jau ziņots, ka pirmajās divās ceturtdaļfināla sērijas spēlēs VEF Rīga uzvarēja pārliecinošāk - pirmajā mačā savā laukumā ar 99:66, bet otrajā spēlē viesos ar 102:82.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi