Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LBS īpašas atvadas no basketbola Kambalam pagaidām negatavo

Latvijas Basketbola savienība (LBS) šobrīd nav ieplānojusi īpaši atvadīties no Kaspara Kambalas, kurš nākamnedēļ aizvadīs savu noslēdzošo spēli basketbolista karjerā, aģentūrai LETA teica organizācijas prezidents Valdis Voins.

Kambala pirmdien negaidīti pievienojās pašmāju komandai Jūrmala/Betsafe, bet pēc nedēļas viņš savā vienīgajā spēlē šīs vienības sastāvā aizvadīs atvadu maču no profesionālā basketbola, jūrmalniekiem uzņemot Igaunijas čempionus Tallinas Kalev/Cramo.

"Pagaidām neesam plānojuši īpaši atvadīties no Kambalas, bet to vēl apspriedīsim," pauda Voins, vienlaikus piebilstot, ka Kambala nav viennozīmīgs tēls Latvijas basketbolā un izcēlies ar skandāliem - tostarp slavenajā 2009.gadā, tāpēc īpaša viņa sveikšana varētu arī izpalikt.

"Man bija pārsteigums, ka Kambala ir atgriezies basketbolā, jo iepriekš viņš nebija aktīvā apritē. Jāņem vērā, ka viņš tomēr ir bijis augsta ranga basketbolists, kurš spēlējis labā līmenī. Lai kādi notikumi ir bijuši, nevaram noliegt, ka viņam bijis ieguldījums arī Latvijas izlasē," uzsvēra LBS prezidents.

Kambala Latvijas izlases rindās piedalījās trijos Eiropas čempionātos - 2001., 2003. un 2009.gadā. Sportiski visspilgtākais bija 2001.gadā, kad centrs bija neapstrīdams valstsvienības līderis, palīdzot komandai sensacionāli uzvarēt Lietuvu un izcīnīt astoto vietu. Viņš arī bija viens no redzamākajiem personāžiem 2009.gadā, kad izlases starts kontinenta meistarsacīkstēs tika apvīts ar skandāliem, pēc kuriem vairāki spēlētāji, tostarp Kambala, saņēma diskvalifikācijas.

Zīmīgi, ka iepriekšējā Jūrmala/Betsafe un Kalev/Cramo duelī vairāki basketbolisti tika izraidīti no zāles, turklāt mača sākumā igauņu komandas basketbolists Šavons Lūiss rupji iesita Uģim Pinetem. Tiesa, kā sola Kambala un pārējie komandas pārstāvji, jūrmalnieki pēc nedēļas gaidāmajā spēlē nealkst atriebību

Šādu cerību, kad spēlē neizraisīsies incidenti, pauda arī Voins. "Tādā gadījumā tā būtu pavisam dīvaina atvadīšanās no basketbola."

Lūisam par savu rīcību tika piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija, un laukumā viņš atgriezīsies tieši pret Jūrmala/Betsafe.

Karjeras laikā Kambala pārstāvējis tādus spēcīgus klubus kā Stambulas Efes Pilsen un Fenerbahce, kā arī Madrides Real un Kazaņas Unics, turklāt viņš dala ULEB Eirolīgas viena mača rezultativitātes rekordu, jo 2002./03.gada sezonā viņš vienā no spēlēm iemeta 41 punktu.

Pēdējos gados Kambala spēlēja Turcijas otrajā līgā un Ziemeļkipras čempionātā, bet pēdējo reizi viņš Latvijā spēlēja 2014./15.gada sezonas sākumā, kad pārstāvēja Barons/LDz.

Kambala par aizliegto vielu lietošanu savulaik izcieta divu gadu diskvalifikāciju, taču nolēma atgriezties basketbolā.

Pagājušajā sezonā Jūrmala/Betsafe komanda guva Latvijas čempionāta bronzas medaļas, bet šobrīd ar deviņām uzvarām 18 spēlēs OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kopvērtējumā ieņem septīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi