Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lietuvā pirms Eiropas čempionāta basketbolā sākta kampaņa pret prostitūciju

Lietuvā pirmdien sākta informatīva kampaņa pret prostitūciju un cilvēktirdzniecību, kas turpināsies līdz pat Eiropas čempionāta basketbolā noslēgumam.

Čempionāts sešās Lietuvas pilsētās notiks no 31.augusta 18.septembrim.

Kampaņas, kuru finansē ASV un Nīderlandes vēstniecības, mērķis ir informēt uz čempionātu atbraukušos cilvēkus, ka prostitūcija Lietuvā ir nelikumīga un prostitūcijas pakalpojumu izmantošana ir sodāma. Tāpat kampaņas organizatori vēlas atgādināt, ka sodāma ir arī personu iesaistīšana prostitūcijā, it sevišķi, ja šīs personas nav sasniegušas pilngadību.

"Šādu pasākumu laikā ierasti pieaug prostitūcijas līmenis, prostitūcijā tiek iesaistīti vairāk cilvēku - ne tikai pieaugušie, bet arī nepilngadīgie," pirmdien preses konferencē pavēstīja Bezvēsts pazudušo cilvēku ģimeņu atbalsta centra goda priekšsēdētāja Ona Gustiene.

Restorānos, bāros, viesnīcās un sabiedriskā transporta pieturvietās sešās Lietuvas pilsētās - Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Šauļos, Panevēžā un Alītā-, kas jau nākamnedēļ kļūs par Eiropas čempionāta basketbolā mājvietu, tiks izlikti plakāti un izplatīti bukletu lietuviešu un angļu valodās.

Čempionāta laikā pilsētās tiks palielināts arī patrulējošo policistu skaits, norīkojot papildu 80 policistus, kas īpašu uzmanību pievērsīs iespējamiem pārkāpumiem.

Prostitūcijas pakalpojumu izmantošana Lietuvā ir sodāma ar naudas sodu līdz pat 1000 litiem (204 latiem) vai 30 dienu administratīvo arestu.

Savukārt par labuma gūšanu no prostitūcijas vai citu personu iesaistīšanu tajā draud līdz pat astoņus gadus ilgs cietumsods.

Eiropas čempionāta finālturnīrā Lietuvā startēs 24 valstsvienības, un spēles risināsies no 31.augusta līdz 18.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi