Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

LU pirmā uzvara šosezon LIBL spēlē; Liepājai zaudējums mačā ar Kalev/Cramo

Latvijas Universitāte (LU) otrdien Rīgā svinēja sezonā pirmo uzvaru Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā, bet Liepāja savā laukumā tikai ar trim punktiem zaudēja spēcīgajai Tallinas Kalev/Cramo vienībai.

Rīdzinieki savā laukumā ar 87:82 (21:19, 23:27, 16:28, 27:8) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/ViA) vienību.

Pēc līdzīgas pirmās ceturtdaļas LU otrajā pēc septiņu punktu izrāviena, kura laikā piecus punktus guva Norberts Strautiņš, panāca 33:26 pārsvaru, taču puslaika beigās tika panākta, un mača turpinājumā arvien lielāku pārsvaru ieguva viesi, trešās ceturtdaļas beigās pēc Šona Naita trīspunktu metiena panākot 74:58.

Tomēr atlikušajā laikā krietni pārāki bija mājinieki, kuri ne tikai atspēlēja 16 punktu deficītu, bet 54 sekundes pirms mača beigām ar diviem precīziem Elvija Frīdenberga soda metieniem atkal izvirzījās vadībā (83:82).

Atlikušajā laikā punktus guva vien mājinieki, četrus soda metienus realizējot Strautiņam.

Uzvarētāju labā 26 punktus, sešas atlēkušās bumbas, deviņas rezultatīvas piespēles un četras pārķertas bumbas sakrāja Strautiņš. 19 punktus guva Otto Farenhorsts, bet 15 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Arnolds Helmanis.

Valmieriešiem ar 24 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Naits, 15 punktus guva Tīšons Čerijs, 13 punktus un 12 rezultatīvas piespēles sakrāja Edmunds Elksnis, bet 11 punktus guva Haruns Zrno. 

LU vienība bija piedzīvojusi zaudējumus visās trīs aizvadītajās spēlēs, bet valmierieši tikpat mačos bija guvuši vienu panākumu, komandām ieņemot attiecīgi pēdējo un 11.vietu 14 komandu čempionātā. 

Dienas otrajā spēlē "Liepāja" savā laukumā ar 90:93 (16:19, 16:24, 29:27, 29:23) zaudēja Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Viesi, pa pieciem punktiem gūstot Kregoram Hermetam un Oleksandram Kovļaram, uzreiz ieguva vadību 10:2, līdz pat spēles beigām mājiniekiem vairāk neatļaujot kā vien divreiz izlīdzināt rezultātu ceturtajā ceturtdaļā, panākot 80:80 pēc Kristapa Ķilpa tālmetiena un 84:84 divas minūtes un 20 sekundes pirms mača beigām pēc Roberta Freimaņa divpunktu metiena.

Deviņas sekundes pirms spēles beigu signāla Emīls Krūmiņš ar tālmetienu panāca 90:91, taču divas sekundes pirms spēles beigām galarezultātu ar diviem soda metieniem fiksēja Kristjans Kitsings.

Mājiniekiem 23 punktus un 13 atlēkušās bumbas sakrāja Klāvs Dubults, 15 punktus guva Ervīns Jonāts, pa 14 punktiem - Krūmiņš un Ķilps, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, astoņas kļūdas un piecas personiskās piezīmes, bet Freimanis guva desmit punktus.

Viesiem 23 punktus, deviņas rezultatīvas piespēles un četras pārķertas bumbas sakrāja Kovļars, 16 punktus guva Lēmets Beklers, bet pa 12 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām sakrāja Hermets un Mihkels Kirvess.

Abas komandas pirms otrdienas spēles bija starp četrām vienībām, kuras bija uzvarējušas sezonas pirmajos divos mačos, Tallinas klubam pēc šodienas panākuma svinējušie basketbolisti kļūstot par turnīra līderiem.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila" un Tallinas "Kalev".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi