Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Mejeris dienu pēc mača FIBA Eiropas kausā atgriežas VEF Rīga sastāvā

Latvijas vicečempioni VEF Rīga trešdien papildinājuši sastāvu ar valstsvienības spēlētāju Mareku Mejeri, kurš vēl tikai otrdien savas līdzšinējās komandas Šalonas pie Sonas Elan no Francijas sastāvā aizvadīja cīņu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausā.

VEF Rīga sastāvā Mejeris spēlēja iepriekšējās divas sezonas, turklāt 2015.gadā, kad vienība triumfēja Latvijas čempionātā, viņu nosauca par izslēgšanas turnīra vērtīgāko spēlētāju. Toreiz "play-off" basketbolists vidēji izcēlās ar 13,2 punktiem un 7,5 atlēkušajām bumbām, bet kopā tajā sezonā izgāja laukumā 61 spēlē.

"Gan VEF Rīga, gan pašam Marekam ir augstas ambīcijas, tāpēc centīsimies kopīgi sasniegt jaunas virsotnes," izteicies VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis.

Mejeris savu basketbolista karjeru sāka Liepājā, pirmajās profesionāļa sezonās pārstāvot Liepājas lauvas vienību, bet 2011.gadā viņš pievienojās Spānijas otrās līgas klubam Logronjo Knet, kura pavadīja divas sezonas. Pēcāk latvietis parakstīja līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) vienību Fuenlabrada, taču tās sastāvā nenostiprinājās un tika izīrēts otrās līgas komandai Burgosas Ford. Savukārt 2014.gada vasarā Mejeris atgriezās Latvijā.

Šosezon viņš atkal devās leģionāru gaitās, pievienojoties Elan komandai, kas pašlaik ar deviņām uzvarām 12 mačos ieņem trešo vietu Francijas čempionāta kopvērtējumā, kā arī sasniegusi FIBA Eiropas kausa otro posmu, kura pirmajā spēlē otrdien ar 101:65 sagrāva Tirgumurešas Mures no Rumānijas, ko pārstāv latvietis Ernests Kalve.

Otrdienas mačā Mejeris laukumā pavadīja vien četras minūtes un 28 sekundes, metienus pa grozu neizpildot. Kopā viņš FIBA Eiropas kausā šosezon septiņos mačos vidēji guva 3,4 punktus un savāca 2,6 atlēkušās bumbas, bet nacionālajā čempionātā 12 dueļos izcēlās ar vidēji 3,9 punktiem un 2,6 bumbām zem groziem.

Pirms šīs sezonas bija būtiski izmainījies VEF Rīga veidols. Lai gan komandas galvenais treneris joprojām ir Jānis Gailītis, tās sastāvā no iepriekšējās sezonas palika tikai Mārtiņš Meiers. Vienība gan darbojas salīdzinoši sekmīgi - OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā rīdzinieki ir pārliecinoši līderi, jo septiņās spēlēs gūtas septiņas uzvaras, bet VTB Vienotajā līgā četras uzvaras deviņos mačos patlaban dod septīto vietu.

Kā vēstīts, iepriekš šonedēļ darbu zaudēja arī cits pagājušās sezonas VEF Rīga basketbolists Ingus Jakovičs, kuru atbrīvoja no Krievijas komandas Ņižņij Novgorod. Viņš savu nākamo darbavietu vēl nav atradis.

Gan Mejeris, gan Jakovičs pagājušajā vasarā palīdzēja Latvijas izlasei Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi