Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Miris Losandželosas Lakers īpašnieks Bass

Pēc ilgstošas slimības pirmdienas rītā slimnīcā miris slavenās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas_ Lakers _īpašnieks Džerijs Bass. 

Jau pagājušajā nedēļā tika ziņots, ka 80 gadus vecais Bass smagā stāvoklī atrodas slimnīcā, kur ārstējas no vēža. 

Iepriekš jūlijā Bass nokļuva slimnīcā no atūdeņošanās un mēnesi vēlāk kādas neatklātas slimības dēļ pārcieta operāciju, turklāt kādu laiku atradās arī intensīvās terapijas nodaļā. 

Bass Lakers komandu iegādājās 1979.gadā. Kopš tā laika Losandželosas klubs izcīnījis desmit no saviem 16 čempionu tituliem. Agrāk Bass regulāri ieradās uz Lakers spēlēm, bet pēdējo divu sezonu laikā viņš nebija redzēts ne reizi. 

Pirms 24 gadiem Bass Lakers komandu, Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību Losandželosas Kings, viņu kādreizējo halli Forum un 13 000 akru (5260ha) lielu rančo iegādājās par 67,5 miljoniem dolāru. Kad Bass iegādājās Lakers, tā iepriekšējo 25 gadu alikā bija tikusi vien pie viena titula. 

Tieši Basa laikā Lakers komandu pārstāvējušas tāds zvaigznes kā Karīms Abduls-Džabars, Maģiskais Džonsons, Šakils O'Nīls un Kobe Braients. 

Pēdējos gados Bass vienības pārvaldīšanu bija nodevis saviem bērniem - dēls Džims ir atbildīgs par basketbola jautājumiem, bet meita Džeinija atbild par biznesa pusi. 

Pagājušajā mēnesī žurnāls Forbes paziņoja, ka Lakers komanda ir vienu miljardu dolāru (527 miljonus latu) vērta, kas tikai nedaudz atpaliek no pašas vērtīgākās - Ņujorkas Knicks - vienības. 

Šo sezonu Lakers komanda aizvada neveiksmīgi un pašlaik ar 25 panākumiem 54 spēlēs atrodas Rietumu konferences kopvērtējuma devītajā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi