Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Muižnieks labprātāk būtu finālā redzējis Kipras komandu

Tūlīt pēc FIBA Eiropas kausa izcīņas otrā pusfinālmača, kurā beļģu Dexia Mons Hainaut ar 70:55 bija sasitusi mājinieku Proteas EKA AEL komandu, FIBA Europa ģenerālsekretāra Nara Zanolina sejā bija izdzisis tradicionālais kanādiskais dežūrsmaids. “Vai jums neatrastos kāda cigarete?” Zanolins vērsās pie tikpat apmulsušajiem vietējās organizācijas komitejas pārstāvjiem, domās jau izskaitļodams nelāgās sekas, ko nesīs mājinieku netikšana finālā.

Taču glābjams vairs nebija nekas: "Viņi kontrolēja spēli un pelnīti uzvarēja," Zanolins kā atvainodamies rezumēja to, kas laukumā palika apslēpts varbūt tikai visfanātiskākajiem Limasolas komandas faniem.

"Astoņi amerikāņi," Barons/LMT galvenais treneris Kārlis Muižnieks, šķiet, Dexia vietā labprātāk būtu finālā redzējis Kipras komandu ar visiem tās skaļajiem atbalstītājiem. Pusfināla mača laikā kipriešu entuziasms tribīnēs zuda ar katru sāncenšu gūto grozu, un spēles pēdējās minūtēs tribīnes jau bija pustukšas. Turpretim Beļģijas komanda savu spēles stilu izturēja līdz pēdējai minūtei. “Mūsu komanda vienmēr spēlē ar lielu entuziasmu, un arī šodien koncentrācija bija visaugstākajā līmenī,” Dexia galvenais treneris Kriss Finčs (viņš vada arī Anglijas izlasi) atzina, ka tādu komandu diriģēt esot viegli un patīkami. Fināls un Barons/LMT? “Spēlētājiem būs laiks atpūsties, bet mums, treneriem – izstrādāt pareizo plānu. Uzreiz varu pateikt, ka milzīga nozīme būs aizsardzībai, un īpaši pret Aleksanderu. Ja viņu izdosies nobremzēt, mūsu izredzes pieaugs.”
Dexia uzrāda FIBA Europa šķietami stingrās imigrācijas politikas vājāko punktu – teorētiski komandā var būt tikai divi neeiropieši, taču šis šķērslis pazūd, tiklīdz ASV (vai citur) dzimis spēlētājs iegūst arī kādas Eiropas valsts pasi. Pusfinālā komandas galvenie vilcēji bija Nigērijā dzimušais centrs Bendžamins Ebonga, ASV dzimušie uzbrucēji Džeimss Kantamesa un Džeimss Poters, saspēles vadītājs Neits Reinkings un aizsargs Treviss Konlans, kā arī Anglijas izlases spēlētāji – aizsargs Maiks Lenzlijs (BK Ventspils dalībnieks kluba starptautiski veiksmīgākajā 2005.gada sezonā), uzbrucējs Endrjū Salivans un Rodžers Hadžinss. Trīs īstie beļģi draudzīgi sēdēja uz rezervistu soliņa.

"Laba spēles organizācija, augsta individuālā meistarība," K.Muižnieks ar cieņu runāja par pretiniekiem. Taču arī Dexia ir iemesls cienīt Barons/LMT komandu, kas Limasolā vēl nav parādījusi savu labāko sniegumu. Jācer, tas notiks svētdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi