Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

NBA: Džeimss neglābj čempionus no kārtējās neveiksmes

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pagājušās sezonas čempione Klīvlendas Cavaliers pirmdien ar 97:104 (29:26, 21:29, 20:26, 27:23) viesos piekāpās Dalasas Mavericks, janvāri noslēdzot ar astoņiem zaudējumiem 15 mačos.

Cavaliers lielākā zvaigzne Lebrons Džeimss mačā izcēlās ar 23 punktiem, realizējot deviņus no 19 metieniem no spēles, kamēr Kairijs Ērvings pievienoja 18 punktus, piecas rezultatīvas piespēles un arī sešas kļūdas, kas bija tikai par vienu mazāk kā visai Mavericks komandai kopā.

Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Mavericks panāca 100:85 un ar pēdējo minūšu izrāvienu Cavaliers nepietika, lai spētu izraut uzvaru.

Šajā cīņā Cavaliers komandai nevarēja palīdzēt viens no līderiem Kevins Lavs, kuram ir muguras problēmas. Basketbolists, kurš šosezon vidēji izceļas ar 20,1 punktu un 11,1 bumbu zem groziem, izlaidīs vēl vismaz vienu cīņu.

Tikmēr Mavericks rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem un 11 bumbām zem groziem bija Harisons Bārnss, bet 21 punktu pievienoja Veslījs Metjūss.

Zīmīgi, ka Mavericks guva otro lielo uzvaru pēc kārtas, jo svētdien ar 105:101 viesos pārspēja Rietumu konferences vicelīderi Sanantonio Spurs, ko neglāba arī seši latvieša Dāvja Bertāna gūtie punkti. Vienība ir trešā no beigām Rietumu konferencē, tomēr tikai četru panākumu attālumā no play-off zonas.

Citā spēlē ar 46 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām izcēlās Demarkuss Kazinss, tomēr Sakramento Kings izbraukumā ar 119:122 (35:21, 20:27, 30:42, 34:32) zaudēja Filadelfijas 76ers, kas spēlēja bez sava līdera Žoela Embīda. Pāris stundu pirms tam Kazinss bija nosaukts par pagājušās nedēļas līgas labāko spēlētāju Rietumu konferencē.

Tikmēr 41 punktu iemeta Aizija Tomass, palīdzot Bostonas Celtics ar 113:109 (26:25, 28:21, 25:24, 34:39) pārspēt Detoitas Pistons. 24 no saviem punktiem Tomass sameta ceturtajā ceturtdaļā un šī viņam bija jau 32. spēle pēc kārtas, kurā gūti vismaz 20 punkti.

Neskatoties uz pēdējā laika slikto sniegumu, Austrumu konferences kopvērtējuma galvgalī ar 32 uzvarām 47 spēlēs joprojām atrodas Cavaliers komanda, kurai ar 30 panākumiem 48 cīņās seko Celtics.

Tikmēr latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda ar 21 uzvaru 49 cīņās atrodas 11.pozīcijā, tomēr pirmais astotnieks joprojām ir tikai divu panākumu attālumā.

Nākamajā spēlē Knicks otrdien viesosies pie Vašingtonas Wizards, trešdien viesos spēlēs pie citas Ņujorkas komandas Bruklinas Nets, kas ir visas līgas pārliecinoša pastarīte, bet sestdien savā laukumā jāuzņem Cavaliers.

Savukārt Rietumu konferencē līderpozīciju ieņem Goldensteitas Warriors, kas izcīnījusi 41 uzvaru 48 mačos. Ja Cavaliers janvārī cieta astoņus zaudējumus, Warriors komandai joprojām visā sezonā ir tikai septiņas neveiksmes.

Otrā ar 36 uzvarām 47 spēlēs ir Spurs komanda un no tās tikai panākuma attālumā ir Hjūstonas Rockets vienība, kas gan aizvadījusi par četrām cīņām vairāk.

Spurs savā nākamajā duelī otrdien uzņems Oklahomasitijas Thunder komandu, bet ceturtdien un sestdien attiecīgi 76ers un Denveras Nuggets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi