Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NBA leģenda Olažuvons: Porziņģis ir tik meistarīgs, ka laukumā var darīt visu, ko vēlas

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir tika meistarīgs, ka laukumā var darīt visu, ko vēlas, uzskata līgas kādreizējā zvaigzne Hakīms Olažuvons.

Ņujorkas Knicks līderis Porziņģis šosezon 17 spēlēs vidēji guvis 27,3 punktus un ir NBA ceturtais rezultatīvākais spēlētājs. Savukārt ar 2,3 bloķētiem metieniem šajā statistikas rādītājā viņš ir līderis.

Olažuvons, kurš šobrīd darbojas Hjūstonas Rockets klubā, labprāt strādātu ar tādu basketbolistu kā Porziņģis, taču viņš uzskata, ka liepājniekam palīdzība nav vajadzīga. Olažuvons bija slavens ar savām māņkustībām, kādas viņš redzējis arī Porziņģa izpildījumā.

"Viņš ir ļoti prasmīgs un gudrs. Viņa augums dod priekšrocības, spēlējot ar muguru pret grozu. Tas krietni atvieglo viņa spēli," NYPost.com citē Olažuvona teikto.

"Vienmēr var labāk. Taču viņš ir fantastisks, vienmēr spēlē ar pārliecību, daudz kustās, met tālmetienus. Domāju, ka spēle ar muguru pret grozu viņam ir pati būtiskākā, ņemot vērā augumu. Viņš ir tik meistarīgs, ka laukumā var darīt visu, ko vien vēlas," uzsvēra Olažuvons.

Tikmēr Porziņģis atklāja, ka skatījies daudzas filmas par Olažuvonu, kurš 1994.gada NBA finālsērijā palīdzēja Rockets komandai uzveikt Knicks.

"Esmu mēģinājis [Olažuvonam raksturīgo māņkustību] Dream Shake, tomēr neesmu pārliecināts, ka varu to izdarīt tāpat kā viņš. Ne tuvu tam," atzina Porziņģis.

 

Knicks sestdien viesos ar rezultātu 102:117 zaudēja Rockets komandai, bet Olažuvonam nebija iespēja klātienē redzēt Porziņģi, jo latvietis muguras sāpju dēļ nespēlēja.

Knicks ar desmit uzvarām 19 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē.

Olažuvons 1994. un 1995.gadā Rockets sastāvā kļuva par NBA čempionu un tika atzīts par finālsēriju vērtīgāko spēlētāju. Tāpat viņš tika atzīts par 1993./94.gada sezonas vērtīgāko spēlētāju, kā arī 12 reizes spēlējis NBA Visu zvaigžņu spēlē.

2002.gadā viņš lika punktu savai profesionāļa karjerai. Olažuvons 2008.gadā tika uzņems Džeimsa Neismita vārdā nosauktajā basketbola Slavas zālē, bet pērn arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē.

Rockets iemūžinājusi Olažuvono kreklu ar 34.numuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi