Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

NBA play-off: Goldensteitas Warriors bez Karija pārvar pirmo kārtu

Čempionvienība Goldensteitas "Warriors" trešdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru bez komandas līdera Stīvena Karija palīdzības, sasniedzot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otro kārtu.

"Warriors" savā laukumā ar 114:81 (37:20, 22:17, 30:22, 25:22) pārspēja Hjūstonas "Rockets", gūstot panākumu Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 4-1.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Klejs Tompsons, bet Dreimonds Grīns izcēlās ar 15 punktiem, deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt "Rockets" līderis Džeimss Hārdens iemeta 35 punktus, tikmēr Dvaits Hovards guva astoņus punktus un izcīnīja 21 bumbu pie groziem.

Pirmdien tika ziņots, ka "Warriors" līderis un regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Karijs vismaz divas nedēļas ceļgala savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt komandai. Sērijā pret "Rockets" viņš piedalījās vien divos no pieciem mačiem, jo iepriekš laukumā doties traucēja arī potītes savainojums.

Pirms šīs spēles "Warriors" galvenajam trenerim Stīvam Kerram pasniedza sezonas labākā trenera balvu. Kā zināms, viņa vadītā Goldensteitas vienība regulārajā čempionātā izcīnīja 73 uzvaras 82 mačos, pārspējot NBA rekordu - 72 uzvaras, kas kopš 1995./1996.gada piederēja Čikāgas "Bulls" komandai, kurā Kerrs pats savulaik spēlēja.

Rietumu konferences pusfinālā "Warriors" spēkosies pret Losandželosas "Clippers" un Portlendas "Trail Blazers" pāra uzvarētāju.

Šajā duelī "Trail Blazers" trešdien izbraukumā ar 108:98 (18:18, 27:32, 26:21, 37:27) pārspēja "Clippers" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās 3-2 vadībā.

Uzvarētāju sastāvā 27 punktus guva Kristians Džeimss Makkolums, savukārt Demjans Lilards pievienoja 22 punktus, no kuriem 16 viņš guva ceturtajā ceturtdaļā.

"Clippers" rindās Džonatans Rediks guva 19 punktus, Džamals Kraufords pievienoja 17 punktus, bet Deandrē Džordans guva 16 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas.

Jau vēstīts, ka kājas augšstilba savainojuma dēļ šosezon laukumā vairs nedosies viens no "Clippers" līderiem Bleiks Grifins, savukārt vadošais saspēles vadītājs Kriss Pols guvis rokas kaula lūzumu un, visticamāk, arī viņš šosezon komandai vairs nepalīdzēs.

Austrumu konferences ceturtdaļfināla mačā Šarlotes "Hornets" izbraukumā ar 90:88 (28:25, 21:22, 16:24, 25:17) pieveica Maiami "Heat", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties 3-2 vadībā.

Uzvarētājiem 17 punktus guva Mārvins Viljamss, bet pa 14 katrs pievienoja Kemba Volkers un Els Džefersons.

"Heat" sastāvā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Dveins Veids.

Par mača varoni kļuva "Hornets" aizsargs Kornijs Lī, kurš 25 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām realizēja trīspunktu metienu, kas viesu komandai beigās atnesa uzvaru. Lī mačā kopumā guva vien astoņus punktus.

Šī dueļa uzvarētājs nākamajā kārtā spēkosies ar Toronto "Raptors" vai Indiānas "Pacers". Šajā pārī sērijā ar 3-2 vadībā ir "Raptors".

Jau ziņots, ka regulārā čempionāta Austrumu konferences labākā komanda Klīvlendas "Cavaliers" ar 4-0 pārspējusi Detroitas "Pistons" un sasniegusi izslēgšanas turnīra otro kārtu, kur būs jātiekas ar Atlantas "Hawks" un Bostonas "Celtics" dueļa uzvarētāju. Šajā sērijā ar 3-2 vadībā ir "Hawks".

Rietumu konferencē jau zināms viens pusfināla duelis, kurā tiksies Sanantonio "Spurs" un Oklahomsitijas "Thunder". Pirmajā kārtā "Spurs" ar 4-0 pieveica Memfisas "Grizzlies", bet 'Thunder" ar 4-1 pārspēja Dalasas "Mavericks".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi