Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Nevēlamā basketbola globalizācija

Amerikāniete Epifānija Prinsa apspēlē savu tautieti Andželiku Robinsoni, gūstot kārtējo punktu Eiropas (!) čempionātā. Tendence piesaistīt aizokeāna papildspēkus Vecā kontinenta valstsvienībās arvien pieaug

"Tas nav normāli. Paskatieties, tā pati Ungārija divu gadu laikā piešķīrusi pases četrām spēlētājām! Eiropas basketbols no tā cietīs, jo jaunās vietējās spēlētājas zaudē iespēju attīstīties," pārliecināta ir Latvijas izlases līdere Elīna Babkina.

FIBA noteikumos paredzētu iespēju sastāvā iekļaut vienu naturalizēto spēlētāju bez Latvijas Eiropas čempionātā nav izmantojušas tikai Beļģija, Itālija, Serbija un Slovākija, turklāt pārsvarā konkurenšu spēle tiek veidota tieši ap ārzemniecēm. Ne jau velti spēlēs pret Latviju rezultatīvākās bija Prinsa, kuru velti pēc spēles intervēt krievu valodā, un Robinsone.

Priecē, ka Latvijas komandā attieksme pret šādu papildspēku piesaistīšanu ir noraidoša. "Uzskatu, ka jāļauj spēlēt tām, kuras ir dzimušas un augušas attiecīgā valstī, nevis jāpiesaista no malas," Aija Putniņa uzsvēra. Eiropas čempionāts tomēr ir sacensības starp valstīm, ne klubiem, kuros brīžiem velti meklēt komandas pārstāvētās valsts basketbolistes. "

"Paskatieties uz Krieviju — tāda liela valsts. Vai tad tiešām tur trūkst pienācīga līmeņa vietējo spēlētāju? Man tiešām ir prieks, ka Latvijas izlasē nav nevienas naturalizētas spēlētājas, un es ceru, ka nekad arī nebūs," Elīna Babkina ir neizpratnē par atsevišķu valstu politiku, dodot pases spēlētājām, kuras šajā valstī nav pat spēlējušas. Tiesa, vēl šogad vairākas sezonas TTT Rīga pārstāvējusī Sidnija Kārtere izteica gatavību kļūt par Latvijas pilsoni, lai aizstāvētu sarkanbaltsarkanās krāsas, taču līdz rīcībai šī iniciatīva pagaidām vēl nav nonākusi. "Ja nav iespēju izvairīties, un jāņem tā amerikāniete valstsvienībā, tad ir jāpiesaista WNBA līmeņa zvaigzne. Būtu bērnišķīgi un muļķīgi piesaistīt spēlētāju, kura nav galvas tiesu pārāka par mūsējām," ir pārliecināta Babkina.  

Top komentāri

Dāvis
D
Dont spešel, vai kaut kā līdzīgi. Sporta nav, bet tikai plikais bizness un tur nu robežu nav, tā kā viss kārtībā. Tie karogi un himnas kalpo tikai tam lai vieglāk muļķus iejūsminātu un tie ļautu kabatas iztukšot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi