Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Notiks tradicionālā VEF Rīga donordiena

Pirms 55 gadiem tieši 22.augustā notika leģendārās VEF meistarkomandas pirmā spēle. Atzīmējot jubileju, “VEF Rīga” aicina visus kluba līdzjutējus piedalīties donordienā, kas 27.augustā no plkst.11 – 14 notiks Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, informēja kluba direktore Laila Spaliņa.

VEF meistarkomandas pirmā spēle notika 1958.gada 22.augustā Daugavas stadionā, kur vefieši ar 80:69 pārspēja Čehoslovākijas komandu no Brno “Spartak JZS”.

Kopš kluba atjaunošanas 2007.gadā “VEF Rīga” ik augustu rīko donordienu, tādējādi ar labu darbu atzīmējot VEF dzimšanas dienu. Kopā ar Latvijas čempionvienību ziedot asinis vefieši aicina ikvienu kluba atbalstītāju un līdzjutēju.

“VEF Rīga” vadība sirsnīgi sveic svētkos visus vefiešus un pateicas par nozīmīgo ieguldījumu Latvijas basketbolā.

Leģendārā VEF meistarkomanda radās Latvijas vīriešu basketbola slavas laikos, kad Rīgas ASK bija vislabākā Eiropā. Savukārt pēc 20 neatlaidīga darba gadiem tieši VEF atgādināja par Latvijas vīriešu basketbola spēku. Apliecinot augstu meistarību, VEF izcīnīja tiesības startēt PSRS čempionāta augstākajā līgā. Vefieši kļuva par PSRS izlases līderiem, izcīnīja pasaules un Eiropas čempionu titulus, zeltu olimpiskajās spēlēs.

Tieši VEF PSRS beigu posmā spilgti simbolizēja un stiprināja Latvijas valstiskuma apziņu un mūsu tautas identitāti - spēlēs pret Maskavas CSKA un Kauņas Žalgiri skatītāji juta līdzi ne tikai savi komandai. Tā bija līdzi jušana Latvijas valstij. VEF ir izaudzinājis basketbolistus, ar kuriem lepojas visa Latvija un kuru sasniegumus zina pasaule. Valdis Valters, Igors un Raimonds Miglinieki, Gundars Vētra, Kārlis Muižnieks, Ainars Bagatskis, Ivars Žvīgurs, Andris Jēkabsons u.c. Nu VEF vārdu godam turpina nest jauno basketbolistu paaudze.

Kopš atjaunošanas VEF ir izcīnijis izcīnījis trīs Latvijas čempiona titulus (2011., 2012., 2013.), 2.vietu Baltijas Basketbola līgā (2011.), divus gadus pēc kārtas iekļuvuši prestižajā ULEB Eiropas kausa TOP 16 (2012., 2013.), kā arī apliecinājuši savu meistarību Centrālās un Austrumeiropas labāko basketbola klubu veidotās VTB Vienotās līgas TOP8 (2013.). 2013./14.gada sezonu VEF iesāks ar Eirolīgas kvalifikācijas turnīru. Mūsu mērķis ir stiprināt kluba starptautisko konkurētspēju, lai atgrieztu Latvijas vārdu Eiropas basketbola elitē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi