Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - ASK Rīga basketbolistiem pirmdien jācīnās par 7.vietu

VTB Vienotās Basketbola līgas Reklāmas kausa izcīņas turnīra pusfinālā par 5./8.vietu ASK Rīga basketbolisti piekāpās Kauņas klubam Žalgiris 67:95 (42:55). Pirmdien cīņā par 7.vietu rīdzinieki tiksies ar Eirolīgā  spēlējošo Sopotas klubu Asseco Prokom, kas otrajā pusfinālā par 5.-8.vietu cieta sagrāvi mačā pret Mariupoles Azovmash – 57:88 (34:43).

Pirmā puslaika rezultātu (42:55) noteica lietuviešu stabilākā spēle visu 20 minūšu garumā. Rīdzinieki, lielākoties ar Bruno Šundova un Kaspara Kambalas centieniem uzbrukumā, labi turējās līdz 14.minūtei (33:35). Kad līderu spēki apsīka, aizvietotāji viņiem neatradās. Toties Žalgiris pusē punktus pārmaiņus guva astoņi basketbolisti.Pēc astoņu mēnešu pārtraukuma laukumā atgriezās Roberts Štelmahers, kurš spēles 4.minūtē stājās Rīgas komandas saspēles vadītāja vietā. Ilgais spēļu prakses deficīts bez pēdām nav pazudis, un Roberta spēlē bija jūtama lielāka piesardzība, nekā parasti. Toties prasme pārredzēt laukumu un ar bumbu atrast partnerus nekur nav pazudusi. Arī pirmie punkti tika gūti – ar pustālo metienu un pretiniekus pārsteigušu enerģisku gājienu uz grozu.Lai otrajā puslaikā cerētu uz ko vairāk, nekā tikai cienīgu pretošanos bez ārzemniekiem spēlējošajai Žalgiris komandai, rīdzinieku ārējai līnijai bija jākļūst krietni agresīvākai (puslaikā trīspunktnieki 4/10, tai skaitā Šundovam 2/3), bet visai komandai jāsakārto spēle aizsardzībā.Otrajā puslaikā cerētās izmaiņas spēles gaitā diemžēl netika sagaidītas. Otro puslaiku lietuvieši sāka krietni enerģiskāk, un 24.minūtē ASK Rīga stāvoklis jau kļuva bezcerīgs – 45:64. Turpinājumā nenotika nekas tāds, kas liktu apšaubīt Zalgiris uzvaru.

Pirmdien finālā tiksies Maskavas CSKA un Maskavas apgbala Khimki basketbolisti. Pusfinālos CSKA pārliecinoši pieveica BC Kyiv 88:58 (41:20), bet Khimki uzvarēja Maskavas Dinamo 67:61 (44:25).

(papildināta ar pusfināla spēļu rezultātiem)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

xcxcxc

Štelmahers un Kambala apmierināti ar atgriešanos

VTB Vienotās līgas Reklāmas kauss

Spēle par 5.-8.vietu
ASK Rīga – Žalgiris 69:95 (27:30, 42:55, 56:73)

ASK Rīga
: Kambala 13, Šundovs 12, Valters 8, Mažutis 8, Štelmahers 8, Helmanis 7, Vītols 6, Kalve 5

Žalgiris: Jankūns 21, Kalnietis 16, Janavičs 11, Klimavičs 10, Mačulis 9, Milaknis 9, Šalenga 7, Vasiļausks 6, Žukausks 6

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi