Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Basketbola valstsvienību trenēs Kemzūra

Lietuviešu speciālists Ķēstutis Kemzūra piekritis vadīt Latvijas basketbola valstsvienību Eiropas čempionāta finālturnīrā - Dienai apstiprināja Basketbola savienības sporta direktors Edgars Šneps.

“Man ir pagodinājums strādāt ar Latvijas izlasi. Latvijas basketbolā ir daudz labu spēlētāju, un esmu pārliecināts, ka kopā ar viņiem var sasniegt labākus rezultātus nekā līdz šim. Latvijā mīl basketbolu, tā ir zeme ar senām basketbola tradīcijām, turklāt ļoti tuvu manām mājām,” Latvijas Basketbola savienības preses paziņojumā citēts K.Kemzūra.

Treneris 29.decembrī ieradīsies Rīgā, lai ar Šnepu precīzi atrunātu visus sadarbības nosacījumus un izlases darba plānu.

“Piedāvājumu nebija viegli pieņemt," intervijā ziņu aģentūrai BNS sacīja Lietuvas basketbola speciālists. "Uzvarēja liela interese un vēlme kaut ko paveikt ar jaunu un perspektīvu komandu. Tas man ir vēl viens jauns izaicinājums," uzsvēra Kemzūra.

Runādams par iespēju strādāt Lietuvas basketbola izlases treneru štābā, Kemzūra atzina, ka uzvarējusi vēlme darboties uz savu roku un būt neatkarīgam. "Lietuvas izlases štābs jau pilnībā ir noformēts, un es negribēju pretendēt uz kāda cita vietu. Sirds paliek Lietuvas izlasē, taču ticu, ka lietuvieši nedusmosies un sapratīs pareizi, jo uzvarēja vēlme strādāt par galveno treneri," sacīja treneris.

Aģentūrai BNS Kemzūra paudis pārliecību, ka veiksmes gadījumā Latvijas basketbola izlase 2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā varētu iekļūt nākamajā kārtā par spīti spēcīgājiem pretiniekiem – Krievijas un Vācijas basketbolistiem, kā arī papildus kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem.

38 gadus vecais Kemzūra strādājis par Viļņas Lietuvos rytas otro treneri un dažus mēnešus par galveno treneri (2002-2004), kā arī vairākus gadus bijis pašreizējā Krievijas izlases galvenā trenera Deivida Blata palīgs Sanktpēterburgas Dinamo un Trevīzo Benetton. No 2006.gada pavasara līdz 2008.gada decembrim viņš vadīja Krievijas klubu BC Khimki (2.vieta Krievijas čempionātā 2008.gadā).

(papildināta ar 4.-6.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi