Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - BK Barons maina LBL finālspēles biļešu izplatīšanas sistēmu, VEF Rīga protestē

Latvijas basketbola līgas finālsērijas Barons – VEF Rīga izšķirošā septītā spēle piektdien Daugavas sporta namā Rīgā noritēs Barons kluba līdzjutējiem un atbalstītājiem “īpašā atmosfērā”.Tā kā līdzjutēju interese par šo spēli pirmo reizi ievērojami pārsniedz Daugavas sporta nama skatītāju vietu skaitu, basketbola klubs Barons noteicis jaunu biļešu izplatīšanas sistēmu, īpaši ņemot vērā kluba līdzjutēju un atbalstītāju intereses.

Atbilstoši Latvijas basketbola līgas nolikumam Barons nodrošinās 20 biļetes Latvijas Basketbola savienības vajadzībām, bet 50 biļetes nonāks VEF Rīga pārziņā. Uz šo spēli izgatavoti īpaši ielūgumi uz konkrētām vietām Daugavas sporta namā Barons līdzjutējiem un atbalstītājiem. Tie aizstās ierastās VIP kartes, kas šoreiz nebūs derīgas, informēja klubā.„Mūsu kluba fanu interese par ielūgumiem uz šo spēli ir ļoti liela, tādēļ tiek prognozēts, ka tirdzniecībā nonāks ierobežots skaits biļešu,” izteicies Barons ģenerālmenedžeris Andris Vanags.

Tostarp BK Barons rīcību, ierobežojot publiskam piedāvājumam paredzēto biļešu skaitu, oficiālā paziņojumā nosodījis VEF Rīga klubs, kas uzskata, ka šāda rīcība klaji ir pretēja profesionāla sporta pamatbūtībai.

“Kad, sākoties izslēgšanas spēlēm, acīmredzami pieaugusi arī apmeklētība, kam kulminācija būtu bijusi LBL finālsērijas septītā spēle, Barons pieņēmis lēmumu biļetes uz to netirgot, tādējādi liedzot sporta līdzjutējam būt klāt nozīmīgākajā gada basketbola spēlē,” teikts paziņojumā.

Tāpat VEF Rīga pauž nožēlu par LBL atbildīgo amatpersonu nespēju veikt savu pamatfunkciju – nodrošināt basketbola pieejamību skatītājiem.

Savukārt LBL direktors Ralfs Pleinics paskaidroja, ka BK Barons formāli ir ievērojis visas reglamentā paredzētās prasības, tādēļ pret pēdējās spēles laukuma saimniekiem nevar izvirzīt nekādas oficiālas pretenzijas.

“Pārmest BK Barons neko nevar. Var tikai izteikt nožēlu, ka neizdevās vienoties par [izšķirošās] spēles aizvadīšanu Arēnā Rīga,” aģentūra BNS citē Pleinicu. Klubam Barons ticis piedāvāts LBL finālsērijas septīto spēli aizvadīt Arēnā Rīga, taču priekšlikums neguva atsaucību.

Kā zināms, pēc aizvadītām sešām LBL finālsērijas spēlēm rezultāts ir neizšķirts 3:3. Čempionu titula īpašnieki kļūs zināmi piektdien izšķirošajā septītajā cīņā.

(papildināta ar 8.un 9.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi