Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Dikeulaks: Meitenēm bija grūti aizmirst sarūgtinājumu pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā

Latvijas dāmu basketbola valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks pēc zaudējuma 75:84 Horvātijai Eiropas čempionāta spēlē par 5.-8.vietu bija spiests atzīt, ka sāncenses uzvarējušas pelnīti.„Pretinieku komanda šodien nospēlēja ļoti gudri. Gandrīz visu spēles laiku tā bija mums soli priekšā ar pareiziem lēmumiem gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Turklāt horvātietes spēlēja arī aukstasinīgi, panākot labu metienu precizitāti. Mēs centāmies pretiniecēm atbildēt ar to pašu. Pirmajā ceturtdaļā tas izdevās gluži labi, bet mača turpinājumā vairs nē,” bilda treneris.“Pirms spēles savā spēlētājām atgādināju, ka tā komanda, kura vairāk domās par vakardienas zaudējumu [ceturtdaļfinālā], šodien zaudēs. Taču meitenēm bija grūti aizmirst nepiepildītās cerības un lielo sarūgtinājumu,” Dikeulaks akcentēja psiholoģisko momentu.

Horvātijas komanda taktiski ne ar ko neesot pārsteigusi.

“Viņu izpildījumā nebija nekādu jaunumu, ko mēs nebūtu redzējuši iepriekšējā savstarpējā spēlē. Pat es nebiju gatavojis īpašus taktiskos pārsteigumus, bet pretinieku kombinācijām bijām gatavi, un viņi bija gatavi arī mūsējām,” izteicās treneris. “Vēlreiz uzsveru, ka vissvarīgākais pirms spēles bija aizmirst iepriekšējās dienas zaudējumu. Vēl pirms spēles ar Horvātiju dažām spēlētājām acīs bija asaras... Protams, centos noskaņot komandu cīņai, taču neesmu pārliecināts par to, ka tas bija iespējams. Laukumā bijām lēnāki, mazāk koncentrējušies.”

Iepriekšējās spēles negatīvo fonu atzina arī Elīna Babkina: “Šodien negāja ne uzbrukumā, ne aizsardzībā. Manuprāt, to ietekmēja vakardienas zaudējums ceturtdaļfinālā, jo domās vēl bijām spēlē ar Krieviju. Neizdevās atbrīvot galvas. Spēlē ar Krieviju visas atdevām visu, ko varējām. Nu, sāpīgi…”

 “Viņas spēlēja vienkāršu basketbolu bez īpašām kombinācijām – tikai skrien un met. Nenosedzām viņu brīvās spēlētājas un viņas guva daudz brīvos punktus. Fiziski grūti bija ne tikai mums, bet arī viņām. Zaudējumu nevar norakstīt uz fizisko spēku trūkumu,” pēc mača izteicās Sabīne Niedola.

(papildināta ar 4.-7.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi