Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Jēkabsone-Žogota priekšroku došot WNBA

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota pieņēmusi lēmumu turpmāk vairs nepārstāvēt valstsvienību, ar atsauci uz izdevumu Sporta Avīze ziņo portāls sportacentrs.com."Nedomāju, ka būs pārdomas. Tas ir nolemts," citēta basketboliste. "Kamēr man nebija Amerika, vasaras bija brīvas un varēju palīdzēt izlasei un darīju to ar lielāko prieku.

Šobrīd situācija ir mainījusies. WNBA ir kļuvusi par prioritāti, jo jūtu, ka tur ir lielas izaugsmes iespējas tieši kā sportistei." "Tas ir nolemts. Tik un tā agri vai vēlu pienāks laiks atvadīties no izlases, un kvalifikācija ir pateicīgs laiks, kad vairāk iespēlēt meitenes, kuras līdz šim tikušas mazāk izmantotas. Varbūt mana paiešana maliņā dos pozitīvu efektu un iespēju atvērties citām spēlētājām."Tiesa, basketboliste gan norāda, ka varbūt kādreiz nākotnē viņa varētu atgriezties un atkal spēlēt izlasē, un neslēpj, ka nopietns faktors vēlreiz izvērt visus par un pret būtu trenera Ainara Zvirgzdiņa atgriešanās pie valstsvienības stūres. "Nesaku, ka no izlases aizeju uz visiem laikiem, taču esmu tajā pavadījusi daudzus gadus un pie pirmās izdevības steigusi palīgā. Darīju to ar lielāko prieku, bet tagad ir pienācis laiks izvēlēties citas prioritātes."

Savukārt ziņu aģentūrai LETA Jēkabsone izteikusies, ka lēmumu turpmāk nespēlēt valstsvienībā viņa nav pieņēmusi, taču izvēles gadījumā priekšroku dos Sieviešu nacionālajai basketbola asociācijai.

"Neesmu teikusi, ka nespēlēšu pilnīgi. Tāds lēmums nav pieņemts," uzsvēra Jēkabsone-Žogota, piebilstot, ka, visticamāk, valstsvienībā nespēlēs nākamajā rudenī, kad tai būs jāpiedalās 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. "Ja man būs jāizvēlas starp WNBA un izlasi, tad priekšroku došu Amerikai, tomēr katru reizi to izskatīšu atsevišķi."

(papildināta ar 6.un 7.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi