Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - NRTP: basketbola izlašu spēles būtu jārāda plaši pieejamā kanālā

Lai gan formāli Latvijas basketbola izlases kvalifikācijas spēļu demonstrēšana maksas kanālā nav pārkāpums, Nacionālā radio un televīzijas padome atzīst, ka būtu tikai normāli šāda līmeņa sacensību raidīt kanālā, kas pieejams lielai daļai valsts iedzīvotāju.

Latvijas basketbola izlašu spēles pārraidīs VSB un TV6

NRTVP loceklis, atbildīgais par sabiedriskajiem medijiem Sergejs Kārītis aģentūrai BNS teica, ka formāli Eiropas Čempionāta kvalifikācijas spēļu raidīšanas tiesību nodošana maksas kanālam "Viasat Sport Baltic" nav pārkāpums, jo tās pagaidām ir tikai kvalifikācijas spēles. Ja izlase iekļūtu Eiropas Čempionāta finālturnīrā, tad gan spēles būtu jāpārraida kanālā ar plašu apraidi.

Taču, runājot no cilvēciskā viedokļa, situācija nav īsti pareiza, atzina Kārītis un piebilda, ka būtu tikai normāli, ja Latvijas izlases spēles varētu redzēt lielākā daļa interesentu, nevis tikai viena maksas kanāla abonenti.

Nekādi iejaukties šajā situācijā NRTVP gan nevarot.

Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots aģentūrai BNS sacīja, ka vēl šonedēļ runājis ar basketbola savienību par iespēju translēt izlases spēles, taču tās noslēgušās neveiksmīgi. Viņš pauda pārliecību, ka šāda līmeņa sporta pārraides būtu jādemonstrē televīzijā, kas pieejama plašākam cilvēku lokam, ne tikai maksas kanālā.

LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps aģentūrai BNS teica: "būtu jau ideāli, ja Latvijas televīzija rādītu valstij svarīgus pasākumus, izlases spēles, arī Eiropas čempionātu, taču tas tā nav. LTV7 prasīja samaksu. ''Viasat'' bija vienīgais, kura piedāvājums mūs apmierināja.''

LBS ģenerālsekretārs arī norādīja, ka arī LTV7 daudzi iedzīvotāju Latvijā tāpat neredz, jo lai skatītos valsts televīziju tāpat jāpērk dekorders.

Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons norādīja, ka "jebkura sporta notikuma translācija televīzijā ir ļoti specifisks un dārgs pasākums".

"Visas sporta tiesības maksā naudu, ko nacionālās televīzijas ļoti bieži nevar atļauties. Arī tad, ja piesaistīti sponsori un garantēti reklāmdevēji. Visā pasaulē kā labākā alternatīva ir specializētie sporta kanāli, kas redzami privāto operatoru paketēs. Privātie operatori nevis atņem, bet gan tieši pretēji – nodrošina, ka sporta notikumu translācijas vispār ir redzamas. Ja Viasat Sport Baltic neuzņemtos translācijas tiesības, visticamāk, Latvijas basketbola izlases kvalifikācijas spēļu redzamība televīzijas skatītājiem būtu ierobežota," komentēja V.Ermansons.

Jau vēstīts, ka Latvijas sieviešu un vīriešu basketbola valstsvienību spēles Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīros tiešraidē šovasar būs redzamas "Viasat Sport Baltic" kanālā. Varēs redzēt visas vīriešu un sieviešu valstsvienību spēles savā laukumā, vīriešu komandas spēles izbraukumā Itālijā un Izraēlā, kā arī sieviešu vienības cīņas Rumānijā, Izraēlā un Serbijā. Par iespējām rādīt spēles no Melnkalnes un Somijas galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Ierakstā EČ kvalifikācijas spēles varēs redzēt TV6.

(papildināts ar 8. un 9.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi