Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - VEF Rīga zaudē Viļņas Sakalai BBL Izaicinājuma kausa finālā

VEF Rīga basketbolisti SEB Baltijas līgas Izaicinājuma kausa izcīņas finālspēlē Utenā piekāpās Viļņas Sakalai komandai - 77:84 (46:42). Vefieši otro vietu šajā turnīrā izcīnīja jau otro gadu pēc kārtas - pērn finālā rīdzinieki ar 68:81 zaudēja Ķēdaiņu Nevežis.

Sakalai basketbolisti līdz ar šo uzvaru ieguva arī tiesības aizvadīt pārspēles pret elites divīzijas pēdējās vietas ieguvējiem Ķēdaiņu Nevežis par vietu nākamās sezonas SEB Baltijas līgā. Atbilstoši BBL nolikumam, sērija paredzēta līdz divām uzvarām.

Finālcīņas pirmajās trijās minūtēs rīdzinieki iekrāja solīdu 13:4 pārsvaru, taču līdz pirmās cetrutdaļas beigām Lietuvas komanda starpību sadeldēja līdz minimumam (26:25), bet otrās ceturtdaļas sākumā pēc vairākām vefiešu kļūdām uzbrukumā arī izvirzījās vadībā (33:35). Pirmā puslaika izskaņā vadības grožus tomēr izdevās atgūt un atpūtā doties ar četru punktu pārsvaru.

Diemžēl neilgi pirms pārtraukuma potītes traumu guva Edgars Jeromanovs, un laukumā viņš vairs neizgāja. Pārtraukumā ārsta Viestura Lāriņa vadībā tika veikti rehabilitācijas pasākumi, taču sāpes kājā nepazuda. Ar viņa veselību tika nolēmts neriskēt, jo komandai vēl priekšā svarīgas speles Latvijas čempionātā.

Pēc lielā pārtraukuma turpinājās līdzīga cīņa, kurā nevienai komandai būtiski rezultāta starpību neizdevās palielināt. Trešo ceturtdaļu VEF Rīga pabeidza ar minimālu pārsvaru 62:61 un saglabāja nelielu pārsvaru līdz ceturtās ceturtdaļas vidum.

Četras minūtes līdz beigām rezultāts vēl bija neizšķirts 74:74, taču atlikušajā laikā izpaudās Sakalai centra spēlētāju pārsvars. Viņi nospēlēja agresīvāk gan pie rīdzinieku, gan pie sava groza, panākot izšķirošo pārsvaru.

Rezultatīvākais Latvijas komandas rindās ar 28 gūtiem punktiem bija Jevgeņijs Koļesņikovs.

VEF zaudējuma divi galvenie iemesli bija skaidri redzami spēles protokolā. Pirmkārt, cīņu pie groza rīdzinieki bija zaudējuši katastrofāli - 22:38. Tostarp zaudējums tika piedzīvots pat pie sava groza (15:16).

Otrkārt, Sakalai spēlē bija izmantojuši deviņus basketbolistus, un uzvaras kaldināšanā bija pielicis roku katrs - viņu gūto punktu daudzums iekļavās intervālā starp 4 un 14. Savukārt rīdziniekiem bija trīs izteikti līderi, un izšķirošajos brīžos lietuvieši skaidri redzēja, kuriem pievērst lielāku uzmanību.

"Pietrūka spēka, un otrajā puslaikā pietrūka Jeromanova. Otrais sudrabs Baltijas Izaicinājuma kausā rāda, ka šis komandas sastāvs ir sasniedzis savus griestus," finālturnīra iznākumu īsi rezumēja VEF Rīga galvenais treneris Valdis Valters.

BBL Izaicinājuma kausa izcīņas pamatturnīrā abas komandas savstarpējās spēlēs bija izcīnījušas pa vienai uzvarai savā laukumā - 96:62 Rīgā un 89:70 Viļņā.

Jau ziņots, ka pusfinālā VEF Rīga basketbolisti ar 82:57 bija uzvarējuši Kauņas Aiščiai, bet Sakalai pārspēja Norčēpingas Dolphins 101:80.

Spēlē par 3.vietu Dolphins pagarinājumā uzvarēja Aiščiai - 99:98.

(papildināta ar 8.-10.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BBL Izaicinājuma kausa fināls

VEF Rīga – Viļņas Sakalai 77:84 (28:25, 46:42, 62:61)

VEF Rīga: Koļesņikovs 28, Aleksejevs 19, Šeļakovs 17, Kūpers 5, Patmalnieks 3, Gulbis 3, Jeromanovs 2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi