Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pieteicies Saboņa mantinieks

Veikls, atlētisks, garš, ar izcilām dotībām cīņā zem groza. Par talantīgo Lietuvas basketbola centra uzbrucēju Jonu Valančūnu pēdējos gados runā daudz, bet jau tuvākajā nākotnē runās vēl vairāk. Groza bumbas piekritējiem Latvijā pēdējās divās nedēļās par viņa varējumu bija iespēja pārliecināties klātienē pasaules junioru čempionātā.

Galvas tiesu pārāks par saviem vienaudžiem, dominēja cīņā zem groza, puse no čempionu komandas - tie bija galvenie secinājumi par Valančūnu. Viņu paguvuši novērtēt arī Atlantijas okeāna otrajā krastā, kur ar kopējo piekto numuru jauno spēlētāju draftā izvēlējās Toronto Raptors.

Utenā dzimušo pērli jau agri nozvejoja kaimiņvalsts grands Lietuvos rytas. Jau 16 gadu vecumā debitējis pieaugušo basketbolā Rytas fārmklubā Perlas, pagājušā gada sākumā Valančūns pievienojās lielajai komandai, uzreiz kļūstot par vienu no pamatspēlētājiem. Skaidrs, ka raženā spēlētāja vārds drīz vien tika saistīts ar leģendāro Lietuvas centru Arvīdu Saboni. Lai gan 1992. gadā dzimušo izlasē spēlē arī viens no Arvīda trim dēliem Tautvīds, par Saboņa mantinieku dēvē Valančūnu. Interesanti, ka Jons un Tautvīds komandas izbraukumos parasti dzīvo vienā istabiņā. «Viņš noteikti bija mans iecienītākais spēlētājs, lai gan neesmu redzējis viņu spēlējam. Mani glaimo šādi salīdzinājumi, taču pārāk agri to teikt par mani,» pērn pēc izcīnītā Eiropas U-18 čempiona titula laikrakstam Lietuvos rytas teica Valančūns. Viņš nenoliedz, ka atradis vairākus Saboņa spēles ierakstus un arī pārņēmis dažas leģendas kustības. «Visvairāk mani pārsteidz viņa piespēļu prasme. Viņa spēlē viss bija svarīgs: prasme gūt grozu, pareiza vietas ieņemšana, taču viņa piespēles bija vienkārši apbrīnojamas.»

Valančūns šonedēļ nebūs sastopams Bilbao (Spānija), kur Eiropas čempionāta godalgas dalīs kontinenta spēcīgākie U-20 basketbolisti. Viņš gatavojas pieaugušo izlases treniņiem, jo centra uzbrucējam paredz dalību arī Eiropas čempionātā, kas notiks Lietuvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi