Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Pirmā spēle vissvarīgākā

Toni, kādā Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība aizvadīs 2015. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, lielā mērā noteiks jau pirmā spēle izbraukumā pret, visticamāk, galveno konkurenti Zviedriju. Uzvara Lūleo komandai pavērs ļoti labas izredzes izcīnīt nepieciešamo pirmo vietu apakšgrupā, bet zaudējuma gadījumā augustā nāksies spēlēt uztraukuma fonā. Spēle sāksies svētdien pulksten 19 pēc Latvijas laika. Diemžēl nenotiks plānotā translācija televīzijā, taču Latvijas Basketbola savienība vēl ceturtdien meklēja iespējas, lai spēli būtu iespēja redzēt internetā.

Pirmo reizi, kopš pie valstsvienības stūres 2010. gadā stājās Ainars Bagatskis, izloze saudzējusi Latvijas komandu, piespēlējot nosacīti vājākus pretiniekus Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Tiesa, arī konkurencē ar Zviedrijas, Slovākijas un Rumānijas izlasi savs pārākums vēl būs jāpierāda laukumā. Finālturnīram kvalificēsies pirmās vietas ieguvējs, kā arī seši no septiņu grupu otro vietu ieguvējiem.

Latvijas basketbolisti kvalificējušies pēdējiem septiņiem Eiropas čempionāta finālturnīriem, un skaidrs, ka uzdevums ir šo sēriju turpināt. «Nav svarīgi, kādā veidā mums tas izdosies, bet komandas mērķis ir kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram,» vēl gatavošanās posma sākumā uzsvēra treneris Bagatskis. Sešās treniņu nedēļās komandai nav trūcis izaicinājumu - galvenokārt jau tādēļ, ka vairāki potenciālie kodola spēlētāji izlasei pievienojās vēlāk, bet Žanis Peiners, ar kuru treneri rēķinājās kā nozīmīgu palīgu, veselības problēmu dēļ tomēr nevarēja turpināt treniņus.

Komandā neviens neslēpj, ka kvalifikācijas turnīra vissvarīgākā spēle būs pati pirmā, jo tajā izbraukumā jātiekas ar galveno konkurenti Zviedriju.

Visu Armanda Sameša rakstu par basketbolistu spēli ar Zviedriju lasiet piektdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi