Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Porziņģis: Jūtos labi un būšu gatavs trešajam mačam

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis no Bostonas "Celtics" pēc svētdien izcīnītās uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas otrajā mačā norādīja, ka pēdējā ceturtdaļā gūtais savainojums nav nopietns un viņš būs gatavs trešajam mačam.

Jau vēstīts, ka svētdien bostonieši savā laukumā ar rezultātu 105:98 (25:28, 29:23, 29:23, 22:24) pārspēja Dalasas "Mavericks" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-0.

Noslēdzošajā ceturtdaļā vienā no epizodēm aizsardzībā Porziņģis neveiksmīgi piezemējās un tika pie neliela kājas savainojuma. Latvietis vēl kādu laiku pavadīja laukumā un tikai pēc tam tika nomainīts, laukumā vairs neatgriežoties.

"Jūtos labi," pēc spēles sacīja Porziņģis. "Nedomāju, ka tas ir kas nopietns. Bet sīkāk zināsim rīt, lai gan esmu drošs, ka viss būs kārtībā."

Latvietim šī bija otrā spēle pēc vairāk nekā mēneša izlaišanas kājas ikra muskuļa traumas dēļ, tomēr viņš atzina, ka kopumā juties labāk nekā sērijas pirmajā mačā. "Ir grūti ielēkt atpakaļ spēļu ritmā un būt uzreiz labākajā sportiskajā formā," sacīja liepājnieks. "Tomēr domāju, ka šodien paveicu labu darbu un palīdzēju komandai uzvarēt. Tas ir galvenais."

Porziņģis arī otro finālsērijas maču sāka no rezervistu soliņa un kopā spēlēja 23 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā grozā meta četrus no septiņiem divu punktu metieniem un četrus soda metienus. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divi bloķēti metieni un divas piezīmes, noslēdzot cīņu ar +/- rādītāju +12.

"Šī bija ļoti svarīga uzvara," pēc mača piebilda Porziņģis. "Dalasā būš divas grūtas spēles, bet šodien paveicām svarīgāko un viesos dosimies ar 2-0."

Nākamās divas spēles tiks aizvadītas 12. un 14.jūnijā Dalasā. Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās norisināsies 17.jūnijā Bostonā, 20.jūnijā Dalasā un 23.jūnijā Bostonā.

Pirmajā sērijas mačā bostonieši ceturtdien uzvarēja ar 107:89. Porziņģis, atgriežoties laukumā pēc desmit maču izlaišanas, guva 20 punktus, 18 no tiem pirmajā puslaikā.

"Celtics" ar 64 uzvarām 82 mačos bija pamatturnīra labākā komanda, bet izslēgšanas turnīrā pirmajās divās kārtās ar 4-1 pārspēja Maiami "Heat" un Klīvlendas "Cavaliers", savukārt Austrumu konferences finālā ar 4-0 uzveica Indiānas "Pacers". Dalasieši (50-32) bija piektie Rietumu konferencē, pirmās divas kārtas ar Losandželosas "Clippers" un Oklahomasitijas "Thunder" noslēdzot sešās spēlēs, bet konferences finālu ar Minesotas "Timberwolves" - piecās cīņās.

Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Apklusina oranžo armiju

Austrija pārsteidz D grupas favorītus, Itālija salauž Horvātijas futbola sirdi.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi