Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Porziņģis: Nav jābloķē katrs metiens, bet jāliek pretiniekam domāt, ka vari nobloķēt

Latviešu talanta Kristapa Porziņģa mērķis ir likt pretiniekiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) domāt, ka viņš var nobloķēt katru viņu metienu.

Kā zināms, Porziņģis trešdien izcēlās ar 11 punktiem un septiņiem bloķētiem metieniem, bet Knicks savā laukumā ar 107:102 (27:26, 33:14, 18:30, 29:32) apspēlēja Minesotas Timberwolves vienību, kuras sastāvā teicamu sniegumu demonstrēja šī gada NBA drafta pirmais numurs Karls Taunss.

"Esmu priecīgs redzēt viņu šādā līmenī, viņš tiešām labi spēlē. Spēles laikā novēlējām viens otram veiksmi un aicinājām turpināt strādāt," Porziņģis pēc mača stāstīja par karjeras pirmo dueli pret Taunsu. "Viņš ir meistarīgs, "postā" (ar muguru pret grozu) labāks par mani. Jā, mūsu spēles stili ir diezgan līdzīgi, būs jautri spēlēt pret viņu nākotnē. Neesmu fokusēts uz kļūšanu labākam par viņu un domāju, ka ar viņu ir tāpat, vienkārši cenšamies palīdzēt savām komandām."

Kā zināms, Porziņģis šī gada draftā tika izvēlēts ar ceturto numuru, bet abi spēlētāji šīs sezonas pirmajā mēnesī tika nosaukti par līgas labākajiem debitantiem savās konferencēs.

"Viņš ir talantīgs un universāls spēlētājs, ko šodien atkal pierādīja. Nevaru sagaidīt spēlēšanu pret viņu nākamos vismaz 20 gadus," teica Taunss.

"Nav jābloķē katrs metiens, bet jāliek pretiniekam domāt, ka vari nobloķēt. Tas viņam liek kļūdīties un es ar savām garajām rokām cenšos tā darīt," stāstīja Porziņģis, kurš šajā mačā daudz spēlēja kā centrs. "Man jākļūst stiprākam, lai piektā numura pozīcijā es varētu cīnīties aizsardzībā. Iespējams, turpmāk būs jāspēlē daudz kā centram, bet strādāju pie tā."

Tikmēr Knicks galvenais treneris Dereks Fišers nekritizēja Porziņģi, ka viņš realizēja tikai trīs no astoņiem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem.

"Mēs uzvarējām. Karmelo Entonijs iemeta sešus no 15 metieniem, bet izdarīja daudz, lai palīdzētu uzvarēt. Kriss [Porziņģis] bloķēja septiņus metienus, atņemot pretiniekiem septiņas iespējas gūt punktus. Tas ir svarīgāk par vēl viena groza realizēšanu. Galvenā ir nevis statistika, bet Ņujorkas Knicks uzvara," uzsvēra Fišers, atzīstot, ka Ņujorkas klubs vēl meklē kā spēlēt, kad Porziņģis atrodas centra pozīcijā.

Knicks ar 12 panākumiem 26 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, kamēr Timberwolves ar deviņām uzvarām 25 mačos ir 13.pozīcijā Rietumu konferencē.

Nākamo spēli Knicks aizvadīs piektdien izbraukumā pret līgas pastarīti Filadelfijas 76ers, līdz ar to Porziņģim gaidāms duelis ar vēl vienu no šīs sezonas labākajiem debitantiem Džahlilu Okaforu.

Savukārt vēl dienu vēlāk Ņujorkas klubs atgriezīsies savā laukumā, kad uzņems Čikāgas Bulls vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi